Ask Semmie

Staat mijn geld veilig bij Semmie?

31 maart 2020
Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte
Ask Semmie

Welke risico's loop je met beleggen? En staat jouw geld veilig als er iets met Semmie gebeurd? Het zinnetje 'rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst' kent iedereen inmiddels wel. Maar beleggen hoeft niet eng te zijn, als je goed op de hoogte bent van de risico's.


Jouw geld staat veilig

Bij Semmie doen we er alles aan om de risico’s zo klein mogelijk te houden. Daarom maak je geen geld over naar ons, maar naar je eigen IBAN bij BinckBank. Ook vallen jouw beleggingen onder de wet giraal effectenverkeer. Dit houdt in dat je beleggingen altijd op jouw naam staan en dus van jou zijn. Vanwege het depositogarantiestelsel staat jouw cashgeld tot €100.000 veilig bij Semmie. Maar zover zal het nooit komen, omdat we maar een zeer klein deel van jouw geld cash aanhouden.


De risico's van beleggen

In de beleggingswereld kennen we meerdere risico’s:

  • Koersrisico; je hebt risico op koersschommelingen. De beurs kan omhoog of naar beneden gaan.
  • Valutarisico heeft te maken met beleggen in het buitenland. Als je bijvoorbeeld aandelen in de Verenigde Staten koopt, zijn deze genoteerd in dollars. Als de koers van de dollar ten opzichte van de euro wijzigt brengt dit risico met zich mee.
  • Renterisico is vooral toepasbaar op obligaties. Als de rente van de markt stijgt, dan word je obligatie minder waard
  • Geografisch risico is aanwezig als je teveel in een bepaalde regio belegt. Daarom gaan we bij Semmie voor een wereldwijde spreiding in verschillende regio's, maar ook sectoren.


Heb je nog vragen?

Laat het ons weten via de chat.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie