Semmie in de spotlight

Techniek + creativiteit = kwaliteit

Door Esther de Korte op 20 oktober 2021 - leestijd: 4 min
Techniek + creativiteit = kwaliteit
Semmie in de spotlight

Als er al zoiets bestaat als een typische developer of IT’er dan haalt onze Edwin alle clichés onderuit. Met zijn creativiteit en inlevingsvermogen staat bij hem de ervaring van de eindgebruiker centraal. En dat is de échte code voor kwaliteit.

“’Kan ik hier een website van maken?’ Toen ik op de basisschool een werkstuk moest maken was dat mijn eerste vraag. Ik wist al vroeg dat ik later de technische kant op wilde. Toch heb ik bewust gekozen voor een brede studie, namelijk Communicatie en Multimedia Design. Creativiteit, design, fotografie; het kreeg allemaal aandacht en dat vond ik prettig. Je kreeg de basis aangereikt voor het technische stuk, maar de verdieping heb ik zelf opgezocht.”


Via Maastricht en Londen, naar Amsterdam

“Tijdens mijn stage bij een start-up in Londen heb ik ontzettend veel geleerd. Ik vond het vooral heel leuk om met één product bezig te zijn. Toen ik na mijn studie vanuit Maastricht naar Amsterdam verhuisde ging ik op zoek naar werk. Semmie sprak mij direct aan vanwege mijn affiniteit met beleggen, maar ook door wat er in de vacaturetekst stond. Ik voelde dat het zou passen en wilde daarom echt indruk maken met mijn sollicitatie. Door zelf een app te ontwikkelen waarmee je kon inloggen en mijn portfolio zien heb ik geprobeerd om mijn creatieve aanpak en technische skills te laten zien. En dat lukte!”Samen wordt het beter

“Het voelde al snel alsof ik er helemaal bij hoorde. Er hangt hier een fijne sfeer, ik heb een klik met mijn collega’s en kreeg gelijk het vertrouwen om een grote nieuwe functionaliteit op te pakken. Iedereen is heel gedreven en ieders kwaliteiten worden benut. Het is fijn dat er goed samengewerkt wordt, want als ik alleen zou moeten ontwikkelen dan ga ik me vervelen. Dat sociale moet wel in mijn werk zitten.”


“Ik ben dan toch wel een beetje perfectionistisch en ga liever voor kwaliteit.”


“Daarnaast past de focus op kwaliteit bij mij. Je merkt gewoon dat als je voor één bedrijf werkt dat er veel meer ruimte is om daar tijd aan te besteden. Toen ik in Maastricht nog voor klanten werkte, was er soms geen tijd of budget om voor de allerbeste oplossing te gaan. Ik ben dan toch wel een beetje perfectionistisch en ga liever voor kwaliteit. Daarom werk ik ook graag samen met anderen, want dan kan je iets nog even aan iemand laten zien en sparren. Het moet wel echt goed zijn.”


Het gaat om de klant

“Bij Semmie geven we intern kennissessies, zodat we goed op de hoogte zijn van elkaars werk en expertise. Zo kon Wesley zeer goed duidelijk maken hoe je de klant centraal zet. Ik vind dat zelf ook heel belangrijk. Tijdens het bouwen denk ik altijd na over hoe iets ervaren wordt door de klant en hoe iets invloed heeft op andere plekken in de app. Daardoor kom ik altijd wel op ideeën en staan collega’s er gelukkig ook altijd voor open om te kijken hoe het nog beter kan.”


Let’s create together

Samen bouwen we aan de toekomst van vermogensbeheer; duurzame beleggingen, lage kosten en persoonlijke service gecombineerd in één app. Wil jij daar ook onderdeel van zijn? Kijk dan eens tussen onze vacatures en wie weet bouw je binnenkort samen met Edwin aan Semmie.

Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte

Esther is bij Semmie dé persoon die het merk laat leven. Met een aanstekelijk enthousiasme heeft ze als missie om ervoor te zorgen dat iedereen Semmie gaat kennen. Daarvoor klimt ze bij tijd en wijle ook zelf in de pen.

Ook interessant voor jou?

De eerste regel code
Semmie in de spotlight
De eerste regel code
Kennis geeft vertrouwen
Semmie in de spotlight
Kennis geeft vertrouwen
Het verhaal achter de data
Semmie in de spotlight
Het verhaal achter de data
S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het