Trending

Geen vrijmarkt maar toch wat bijverdienen? Dat doe je zo

Door Thomas van der Lee op 27 april 2021 - leestijd: 4 min
Geen vrijmarkt maar toch wat bijverdienen? Dat doe je zo
Trending

Koning Willem-Alexander viert vandaag zijn 54ste verjaardag in Eindhoven. En wij blijven thuis. De festiviteiten zijn namelijk ook dit jaar weer afgelast omdat het nog niet gelukt is om het coronavirus er helemaal onder te krijgen.

Zodoende blijft ook dit jaar de zolder weer gevuld met oude spullen. Want ook de vrijmarkten gaan niet door: het zou te druk worden. Daarom blijven alle oude cd’s, spellen en het speelgoed ook dit jaar stof vangen op zolder. En zo loop je ook dit jaar die extra inkomsten mis. Maar gelukkig zijn er nog andere manieren om (vanaf) vandaag een extra zakcentje te verdienen. Wij zetten ze voor je op een rij!


1. Verhuur je spullen

Spullen verkopen is natuurlijk het meest logisch als je ervan af wilt. Maar heb je wel eens bedacht dat je ook je spullen gewoon kunt verhuren? Het verhuren van spullen is uitermate geschikt om een extra zakcentje te verdienen en een passief inkomen te genereren.

Het huren van spullen wordt ook steeds populairder. Waarom zou je een hogedrukreiniger kopen als je hem toch maar één keer per jaar gebruikt? Heb jij toevallig een hogedrukreiniger die je bijna nooit gebruikt? Dan kan je die prima op een platform als Peerby verhuren. Benieuwd of het ook nog wat oplevert? Een hogedrukreiniger kan je voor zo’n €12 per dag uitlenen. Heb je bijvoorbeeld een bakfiets over die je niet gebruikt, dan kan dat je zelfs €17,50 per dag opleveren.


2. Maak je eigen cursus

Iedereen kan iets en heeft een bepaald talent of expertise. Waarom zou je dat niet inzetten om een extra zakcentje te verdienen? Platform Udemy laat je online videocursussen maken waar je zelf aan kan verdienen. Wanneer iemand je cursus aanschaft dan krijg jij daar geld voor.

Zo inspireer je niet alleen anderen, maar hou je er ook nog eens iets aan over. En het voordeel is: je hoeft maar slechts één keer de cursus op te nemen en als het meezit stroomt het geld binnen!


3. Begin je eigen website of blog

Een eigen website of blog starten was nog nooit zo makkelijk als dat het nu is. Er zijn genoeg partijen waar je met slechts een paar klikken al een domein kan registreren en aan de slag kunt gaan. En vaak kost het ook niet eens veel.

Nu zul je waarschijnlijk niet meteen binnenlopen als je je eigen site begint. Maar als je er uiteindelijk wat tijd instopt, het slim aanpakt, en als zoekmachines je beginnen te vinden kan je mooi wat bijverdienen. Hoe dan? Daar zijn meerdere manieren voor. Denk bijvoorbeeld aan advertenties. Je kan hier ruimte voor reserveren op je website, maar overdrijf het natuurlijk niet. Dan jaag je de bezoekers weg.

Een andere manier is affiliate marketing. Daarbij stuur je bezoekers door naar een website (bijvoorbeeld bol.com) en als daar dan iets wordt gekocht dan verdien jij daar een klein bedrag aan.


4. Schrijf een boek

Als het goed is hebben we nog wel even te maken met wat coronamaatregelen die onze vrijheid beperken. Maar dat betekent wel meer tijd over om dingen op te pakken. Wie weet kan je dat gebruiken om een boek of e-book te schrijven. Het is natuurlijk een behoorlijke opgave om iets te schrijven waar nog niet over geschreven is én waar vraag naar is. Maar lukt je dat dan kan je er vervolgens de vruchten van plukken!


5. Ga beleggen

Op een passieve manier inkomen opbouwen? Dan is ook beleggen een interessante optie (als je het al niet doet). Om te starten heb je niet veel geld nodig (bij Semmie beleg je bijvoorbeeld al vanaf €1.000), en als je voor de lange termijn belegt heb je een grote kans dat je een mooi bedrag opbouwt. Al heb je natuurlijk ook de kans dat je inleg minder waard wordt.

Verwacht natuurlijk niet meteen wonderen en een royaal rendement. Het is slimmer om jezelf een doel in de toekomst te stellen (bijvoorbeeld over 15 jaar) en daar maandelijks wat geld voor opzij te zetten. Maar als je je inleg lekker laat staan dan heb je zelfs door het rendement-op-rendement effect kans op exponentiële groei van je inleg! Zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Director

Alle blogs van Thomas van der Lee

Thomas verdiept zich graag in ingewikkelde beleggingsmaterie. Door zijn creativiteit kan hij een verhaal altijd op de Semmie-manier overbrengen op de lezer: helder, toegankelijk en to-the-point.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het