Coco
Coco

PR & Marketing

Alle blogs van Coco
Beleggen

Als je wilt gaan beleggen via een vermogensbeheerder, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Coco legt je dit uit in de bovenstaande video.

Maar we geven je graag nog wat extra informatie in dit blog.


Rendement

Het rendement is natuurlijk een erg belangrijke factor als je gaat beleggen. Maar vermogensbeheerders zetten allemaal op een verschillende manier hun rendement neer. Zo geven sommige vermogensbeheerders alleen bruto rendement weer. Hier zijn de kosten voor de vermogensbeheerder nog niet vanaf. En dat geeft een vertekend beeld. Bij Semmie laten we altijd het netto rendement zien op de website.


Kosten

Ook de manier waarop de vermogensbeheerders hun kosten communiceren, kan nogal van elkaar verschillen. Je hebt beheerkosten, transactiekosten, fondskosten, et cetera. Elke vermogensbeheerder gaat hier anders mee om. Zo zijn bij sommige vermogensbeheerders de kosten in het rendement verwerkt, en bij anderen komen er nog allerlei kosten bovenop wanneer je meer gaat handelen. Bij Semmie houden we het simpel en overzichtelijk: we hanteren één vaste all-in fee. Zo weet jij altijd waar je aan toe bent.


Betrouwbaarheid

Het is belangrijk dat je vermogensbeheerder betrouwbaar is. Maar: dit zie je natuurlijk niet op het eerste gezicht. Het is daarom belangrijk dat de vermogensbeheerder een AFM-vergunning heeft. Dit kun je controleren op de website van de AFM. Semmie heeft overigens een AFM-vergunning (onder Sem.nl).

Daarnaast is het ook goed om te weten of de vermogensbeheerder aangesloten is bij het Kifid. Als je dan een klacht hebt en je er onderling niet uitkomt, dan wordt deze onafhankelijk behandeld. Let er daarbij ook op dat de vermogensbeheerder de uitspraak van het Kifid als bindend ziet. Dat is namelijk lang niet altijd het geval! Semmie doet dit overigens altijd.


Duurzaamheid

Tegenwoordig zegt bijna iedere vermogensbeheerder dat hij duurzaam belegt. Maar daar worden ontzettend veel verschillende termen voor gebruikt: duurzaam beleggen, verantwoord beleggen, groen beleggen, impactbeleggen… Lees goed op de website van de vermogensbeheerder wat zij nou precies onder duurzaamheid verstaan. Hoe wij bij Semmie letten op duurzaamheid? Dat lees je hier.


Klantenservice

Als je een vraag hebt, wil je dan op kantoor komen bij een persoonlijk adviseur? Of wil je snel antwoord via de chat? Check vooral de contactmogelijkheden voordat je voor een vermogensbeheerder kiest. Bij Semmie zijn wij iedere dag van 8.00 tot 22.00 uur bereikbaar via de chat. En kom je er niet uit? Dan kun je ons ook bellen op werkdagen.


Wat vind jij belangrijk?

Als je dus vermogensbeheerders gaat vergelijken, moet je letten op de volgende punten: rendement, kosten, duurzaamheid, betrouwbaarheid en de klantenservice. Heb je toch nog vragen? Stel ze dan gerust via de chat!

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Ook interessant voor jou?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,26% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,26% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.