Beleggen

Wat zijn de kosten van beleggen?

07 februari 2019
Lodewijk
Lodewijk

Chief Product Officer

Alle blogs van Lodewijk
Beleggen

Als je je geld laat beleggen, kost dat altijd geld. Dit kan een percentage zijn, zoals bij Semmie. Of een vast bedrag in euro's. In deze video legt Bas je uit wat de kosten van beleggen bij Semmie zijn, en waarom je ze betaalt. Als je precies wilt weten wat je betaalt voor beleggen, dan kan dat best wel lastig zijn. Want je betaalt verschillende kosten die niet altijd duidelijk worden uitgelegd. Wij onderscheiden drie verschillende soorten kosten.


Beheerkosten

Allereerst betaal je beheerkosten. Dit zijn de kosten die een beheerder vraagt voor het openen en het beheer van je beleggingsrekening.


Transactiekosten

Daarnaast betaal je soms ook transactiekosten. Dus als je geld wil inleggen of wil onttrekken, betaal je extra geld. Bij Semmie betaal je een all-in fee. Het maakt dus niet uit wat je stortingen of onttrekkingen zijn, je betaalt altijd hetzelfde percentage over het hele jaar.


Fondskosten

Als allerlaatste de fondskosten. Dit zijn de moeilijkste kosten. Want vaak zie je deze kosten namelijk niet direct terug, omdat ze in het rendement zijn verwerkt. Dit zijn kosten voor de fondsbeheerder, maar ook transactiekosten in het fonds. Daarnaast heb je te maken met de spread tussen de bied- en laatprijs. Dit klinkt heel ingewikkeld. Daarom posten we binnenkort een aparte video over fondskosten op het Magazine!


De kosten van beleggen bij Semmie

Over onze kosten kunnen we heel eerlijk zijn. We zijn niet de goedkoopste belegger van Nederland. We zijn wel de meest eerlijke belegger, de meest eenvoudige belegger, en bijna de enige volledig duurzame belegger van Nederland.


Waar je op moet letten als je gaat beleggen

Nog een keer alles op een rij. Als je gaat beleggen, betaal je altijd kosten. Als je de kosten gaat vergelijken, let dan ook op de indirecte fondskosten. En als je bij Semmie gaat beleggen, betaal je altijd een all-in fee, dus je hoeft je geen zorgen te maken over transactiekosten.

Ook interessant voor jou?

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie