Beleggen

Wat zijn de kosten van beleggen?

07 februari 2019
Bas Arts
Bas Arts

Vermogens-en relatiebeheer

Alle blogs van Bas Arts
Beleggen

Als je je geld laat beleggen, kost dat altijd geld. Dit kan een percentage zijn, zoals bij Semmie. Of een vast bedrag in euro's. In deze video legt Bas je uit wat de kosten van beleggen bij Semmie zijn, en waarom je ze betaalt. Als je precies wilt weten wat je betaalt voor beleggen, dan kan dat best wel lastig zijn. Want je betaalt verschillende kosten die niet altijd duidelijk worden uitgelegd. Wij onderscheiden drie verschillende soorten kosten.


Beheerkosten

Allereerst betaal je beheerkosten. Dit zijn de kosten die een beheerder vraagt voor het openen en het beheer van je beleggingsrekening.


Transactiekosten

Daarnaast betaal je soms ook transactiekosten. Dus als je geld wil inleggen of wil onttrekken, betaal je extra geld. Bij Semmie betaal je een all-in fee. Het maakt dus niet uit wat je stortingen of onttrekkingen zijn, je betaalt altijd hetzelfde percentage over het hele jaar.


Fondskosten

Als allerlaatste de fondskosten. Dit zijn de moeilijkste kosten. Want vaak zie je deze kosten namelijk niet direct terug, omdat ze in het rendement zijn verwerkt. Dit zijn kosten voor de fondsbeheerder, maar ook transactiekosten in het fonds. Daarnaast heb je te maken met de spread tussen de bied- en laatprijs. Dit klinkt heel ingewikkeld. Daarom posten we binnenkort een aparte video over fondskosten op het Magazine!


De kosten van beleggen bij Semmie

Over onze kosten kunnen we heel eerlijk zijn. We zijn niet de goedkoopste belegger van Nederland. We zijn wel de meest eerlijke belegger, de meest eenvoudige belegger, en bijna de enige volledig duurzame belegger van Nederland.


Waar je op moet letten als je gaat beleggen

Nog een keer alles op een rij. Als je gaat beleggen, betaal je altijd kosten. Als je de kosten gaat vergelijken, let dan ook op de indirecte fondskosten. En als je bij Semmie gaat beleggen, betaal je altijd een all-in fee, dus je hoeft je geen zorgen te maken over transactiekosten.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2019. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.