Anne-Wil
Anne-Wil

Content Marketeer

Alle blogs van Anne-Wil
Vooroordeel #2: Voor beleggen heb je veel kennis nodig, toch?
Beleggen

Als je belegt moet je iedere dag de beurs volgen. En je moet alles weten van de wereld van beleggen. Toch? Nee joh. Bij Semmie horen we vaker dit soort rare vooroordelen. Daarom leggen we graag uit hoe beleggen wel werkt. Want beleggen hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn. En insider-kennis is helemaal niet nodig.

Begrijp ons niet verkeerd. Zelf zijn we bij Semmie dol op de beleggingswereld. De koersen, de financiële dagbladen, de psychologie van de beurs, de macro-economische cijfers. Uiteindelijk zijn we natuurlijk een beetje beleggingsnerds. Niet iedereen heeft die kennis. En dat hoeft ook helemaal niet. Omdat de meeste beleggers helemaal niet willen speculeren op dagkoersen. Zij zoeken niet naar dat ene bijzondere aandeel. En zeg eens eerlijk: heb je überhaupt tijd en zin om de hele dag de AEX-koers te volgen?


Liever je verstand gebruiken

Waar vroeger alleen de insiders met jarenlange ervaring konden investeren, is beleggen inmiddels toegankelijk voor iedereen. Daarvoor hoef je niet alles van de beurs te weten. Maar wel: gewoon je verstand gebruiken.

Ben je geen expert, dan kun je je geld laten beleggen. Kies daarbij een lange beleggingsperiode, van minstens een jaar of vijf. Niemand weet precies wat koersen op de korte termijn doen. Dus heb geduld. Zorg ook dat je portefeuille – de fondsen waar je in laat beleggen – goed gespreid is. Want dan zet je geld niet in op één bedrijf, maar op een brede mix van honderden aandelen en obligaties.


Wat moet je wel weten?

In ieder geval dat je alleen met geld belegt dat je niet direct nodig hebt. En verder? De 5 vragen over beleggen die je eigenlijk wil kunnen beantwoorden lees je in ons Magazine.


Weg met dat vooroordeel!

Het idee dat je alles moet weten van de beurs, is gewoon niet waar. Om dit soort vooroordelen de wereld uit te helpen, is Semmie een online campagne begonnen. Daarin ontkrachten we 5 van deze misvattingen. Met een dikke knipoog.

Bekijk al onze video's op Youtube als je meer wilt weten!

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2019. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.