Lodewijk
Lodewijk

Chief Product Officer

Alle blogs van Lodewijk
Vooroordeel #2: Voor beleggen heb je veel kennis nodig, toch?
Beleggen

Als je belegt moet je iedere dag de beurs volgen. En je moet alles weten van de wereld van beleggen. Toch? Nee joh. Bij Semmie horen we vaker dit soort rare vooroordelen. Daarom leggen we graag uit hoe beleggen wel werkt. Want beleggen hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn. En insider-kennis is helemaal niet nodig.

Begrijp ons niet verkeerd. Zelf zijn we bij Semmie dol op de beleggingswereld. De koersen, de financiële dagbladen, de psychologie van de beurs, de macro-economische cijfers. Uiteindelijk zijn we natuurlijk een beetje beleggingsnerds. Niet iedereen heeft die kennis. En dat hoeft ook helemaal niet. Omdat de meeste beleggers helemaal niet willen speculeren op dagkoersen. Zij zoeken niet naar dat ene bijzondere aandeel. En zeg eens eerlijk: heb je überhaupt tijd en zin om de hele dag de AEX-koers te volgen?


Liever je verstand gebruiken

Waar vroeger alleen de insiders met jarenlange ervaring konden investeren, is beleggen inmiddels toegankelijk voor iedereen. Daarvoor hoef je niet alles van de beurs te weten. Maar wel: gewoon je verstand gebruiken.

Ben je geen expert, dan kun je je geld laten beleggen. Kies daarbij een lange beleggingsperiode, van minstens een jaar of vijf. Niemand weet precies wat koersen op de korte termijn doen. Dus heb geduld. Zorg ook dat je portefeuille – de fondsen waar je in laat beleggen – goed gespreid is. Want dan zet je geld niet in op één bedrijf, maar op een brede mix van honderden aandelen en obligaties.


Wat moet je wel weten?

In ieder geval dat je alleen met geld belegt dat je niet direct nodig hebt. En verder? De 5 vragen over beleggen die je eigenlijk wil kunnen beantwoorden lees je in ons Magazine.


Weg met dat vooroordeel!

Het idee dat je alles moet weten van de beurs, is gewoon niet waar. Om dit soort vooroordelen de wereld uit te helpen, is Semmie een online campagne begonnen. Daarin ontkrachten we 5 van deze misvattingen. Met een dikke knipoog.

Bekijk al onze video's op Youtube als je meer wilt weten!

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie