Anne-Wil
Anne-Wil

Content Marketeer

Alle blogs van Anne-Wil
Vooroordeel #3: Starten met beleggen kost veel tijd
Beleggen

Je hebt bedacht dat beleggen misschien wel iets voor jou is. Maar zo’n beleggingsrekening openen, dat kost vast veel tijd… Nee joh. Bij Semmie horen we vaker dit soort rare vooroordelen. Daarom leggen we graag uit hoe beleggen wel werkt. Want beleggen hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn. En een rekening openen? Dat doe je in 5 minuten.

Om eerlijk te zijn: beleggen is natuurlijk best een serieus ding. En ja: voordat je start, is het nodig om een aantal vragen te beantwoorden. Over je persoonlijke gegevens en over wat jij verwacht van beleggen. Dat is niet alleen wettelijk verplicht. Het is ook verstandig: zo weet je precies of een dienst als Semmie goed bij jou past.


Slim en snel online

Oké, je moet dus even een moment nemen om een beleggingsrekening te openen. Maar het idee dat dat veel tijd kost, is achterhaald. Ooit moest je een halve dag vrij nemen om, met een map vol financieel papierwerk onder je arm, naar een vermogensbeheerder of financieel adviseur af te reizen. Maar kom op: het is 2019. Een rekening openen kan nu gewoon online.

Bij Semmie zijn we best trots op onze online aanmelding. In 5 minuten open je namelijk een Semmie beleggingsrekening. Op je telefoon of je computer, wanneer jij wilt. En dat kunnen niet veel beleggingsdiensten zeggen *zeidenzijtrots*.


Zo gaat het lekker snel

Semmie proberen? Je bent welkom! Om te zorgen dat je in een paar minuten je rekening kunt openen, is het handig om een paar dingen bij de hand te hebben.

  • Paspoort of ID-kaart
  • IBAN van een betaalrekening op jouw naam
    (deze rekening gebruik je om geld in te leggen of op te nemen)
  • Een schatting van je inkomen en eventueel eigen vermogen of hypotheek

Klaar? Daar gaan we!


Weg met dat vooroordeel!

Het idee dat het veel tijd kost om een beleggingsrekening te openen, is gewoon niet waar. Om dit soort vooroordelen de wereld uit te helpen, is Semmie een online campagne begonnen. Daarin ontkrachten we 5 van deze misvattingen. Met een dikke knipoog.

Bekijk al onze YouTube video’s op ons kanaal!

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie