Semmie in de spotlight

Vooruitgang is niet te stoppen

Door Esther de Korte op 19 februari 2021 - leestijd: 5 min
Vooruitgang is niet te stoppen
Semmie in de spotlight

Met enige regelmaat staat Coco natuurlijk al in the spotlight als zij de presentatie van onze video’s op zich neemt. Als oud gediende bij Semmie is ze wel gewend om veel verschillende dingen op te pakken. Inmiddels is Semmie flink gegroeid en groeit Coco mee. Als Project Manager ziet zij er op toe dat al onze honderden ideeën ook daadwerkelijk geïmplementeerd worden.


Solliciteren op een bierkratje

“Eigenlijk was ik nog bezig met mijn scriptie toen een oud-collega mij belde over werken bij Semmie. ‘Hier moet je bij zijn’, was wat hij zei. Ik ging op gesprek in een oud garagepand waar één tafel en wat bierkratjes stonden. Meteen was er een klik en wist ik dat het een kans was om veel verschillende dingen te doen en leren. Zo ben ik naast het afronden van mijn studie alvast begonnen met werken bij Semmie. Er was een idee, enorm veel enthousiasme en een goede sfeer, maar verder stond er nog vrij weinig. Ik vond het een enorme uitdaging om met elkaar een nieuw product op te zetten. In het begin heb ik me vooral gericht op de klanten, PR en marketing.”Living the start up life

“Op het begin was Semmie echt een typische start up. We waren een klein gemotiveerd team met veel ambitie. Het was totale chaos. We wilden zoveel, maar deden het ook. Je was van alles op de hoogte en een soort familie van elkaar. Doordat er steeds meer mensen bij zijn gekomen is het wel wat veranderd. Je weet en hoort niet meer alles. Je hebt niet meer met iedereen contact. Maar tegelijkertijd is het ook heel gaaf om bij zo’n grote groep mensen dezelfde motivatie te zien. Kwaliteit, innoveren, vooruitgang: het blijft de kern bij Semmie.”


“Op een gegeven moment kwam ik erachter dat ik best een beetje een IT-nerd ben.”


Van manusje-van-alles tot Project Manager

“Het product beter maken is ook echt mijn grootste drijfveer. Daar word ik gelukkig van. Ik heb zoveel rollen en taken gehad, dat het nu erg fijn is dat ik mezelf hierop kan focussen. Als Project Manager ben ik de schakel tussen de verschillende afdelingen, met als doel een bepaald project goed af te ronden. Dat kan om een nieuw onderdeel van de dienstverlening gaan, zoals een zakelijke rekening of een verbetering zoals een procesoptimalisatie. Het leuke is dat ik niet alleen ervoor zorg dat het project goed loopt; dus de juiste stakeholders aansluiten, planning bewaken en rapporteren. Maar ik doe ook veel uitzoek- en denkwerk. Op die manier draag ik zelf inhoudelijk bij aan de productontwikkeling. Hiervoor is het ook echt belangrijk om affiniteit met IT te hebben. Iets dat ik nooit gedacht had van mezelf, maar ik vind dat dus eigenlijk heel leuk. Op een gegeven moment kwam ik erachter dat ik best een beetje een IT-nerd ben. Gelukkig maar, want om projecten te laten slagen is het belangrijk om verbinding te leggen tussen onze afdelingen: de Fun Side, Green Side en Dark Side. Als die goed met elkaar samenwerken, dan zie je echt concreet resultaat!”


Side note

“Vroeger toen we nog in 1 kantoor zaten. Hadden we de Fun side waar alle gezellige mensen zaten met wie je leuk kon kletsen. Aan de Dark Side zaten de IT'ers. Vanwege de zon op de computerschermen zaten de lamellen vaak naar beneden. Wat minder gezellig dus! Inmiddels is het pand gegroeid, maar is de traditie van afdelingsnamen behouden. Zo hebben we nu ook de Green Side, omdat een van de designers die daar zit gek is op plantjes. Het lijkt wel een oerwoud daar.”


Vooruitgang is niet te stoppen

“Semmie groeit ontzettend als bedrijf, en ik ben in een rol gegroeid die goed bij me past. Ook al kijk ik soms met een beetje heimwee terug op die ontzettend gezellige begintijd, en was het soms lastig om bepaalde taken af te staan. Als je continu focus hebt op verbetering, dan is vooruitgang niet te stoppen. Semmie is gewoon geen start up meer, en ik ben geen afgestudeerde starter meer. Het is vooral heel gaaf om mee te groeien in de professionalisering van het bedrijf en daaraan mijn steentje bij te dragen. Genoeg plannen voor de toekomst in ieder geval. Laat maar komen!”

Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte

Esther is bij Semmie dé persoon die het merk laat leven. Met een aanstekelijk enthousiasme heeft ze als missie om ervoor te zorgen dat iedereen Semmie gaat kennen. Daarvoor klimt ze bij tijd en wijle ook zelf in de pen.

Ook interessant voor jou?

Samen kom je tot het beste product
Semmie in de spotlight
Samen kom je tot het beste product
Kennis geeft vertrouwen
Semmie in de spotlight
Kennis geeft vertrouwen
Jong geleerd is oud gedaan
Semmie in de spotlight
Jong geleerd is oud gedaan
S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het