Beleggen

Waar belegt Semmie eigenlijk in?

05 april 2019
Lodewijk
Lodewijk

Chief Product Officer

Alle blogs van Lodewijk
Beleggen

Misschien wel de eerste vraag die je stelt als je wilt gaan beleggen bij Semmie: waar belegt Semmie eigenlijk in? Dat is een hele logische vraag. Je wilt natuurlijk dat hier goed over is nagedacht. En hoe zit het dan trouwens met de selectiecriteria voor de portefeuille? Wordt er wel genoeg gespreid? En is het allemaal wel duurzaam? We leggen het je allemaal uit.


Aandelenfondsen

Bij Semmie vinden we het super belangrijk om te spreiden. We beleggen dus niet in één aandeel, maar in aandelenfondsen. En in die fondsen zitten dan weer honderden bedrijven, verspreid over de hele wereld en in verschillende sectoren. Zo wed je nooit op één paard.

Er zijn ook nog eens verschillende soorten aandelenfondsen. De keuze is reuze ;). Je hebt aandelenfondsen die een index volgen, of actief de markt proberen te verslaan. Bij Semmie kiezen we voor aandelenfondsen die de index volgen. Euh, wat? Het is eigenlijk best simpel. Een aandelenfonds dat de index volgt, belegt precies in dezelfde verhouding aandelen en obligaties als hoe deze in de index zijn vertegenwoordigd. Je kunt de index wel proberen te verslaan, maar de kans dat dit je lukt is minder dan vijftig procent.


Obligatiefondsen

Semmie belegt ook in obligatiefondsen. Een obligatie is een lening. Dit kan aan een bedrijf zijn, of aan de overheid. Semmie kiest voor fondsen die leningen bieden aan verschillende bedrijven, met verschillende looptijden. Ook hierin is de spreiding dus weer heel belangrijk.


De verhouding tussen aandelen en obligaties

De verhouding tussen aandelen en obligaties is afhankelijk van jouw beleggersprofiel. Wil je wat meer risico nemen, dan heb je meer aandelen dan obligaties in je portefeuille. Aandelen zijn namelijk risicovoller dan obligaties. Wil je minder risico, dan is deze verhouding precies andersom.


En hoe zit het dan met duurzaamheid?

Duurzaamheid is ontzettend belangrijk bij Semmie. We sluiten niet-duurzame bedrijven uit. Omdat ze bijvoorbeeld vervuilend zijn, of corrupt. Meer informatie over duurzaamheid bij Semmie? Je vindt er een video over in je dashboard, en we hebben ons beleid hier verder uitgelegd.

De selectie van onze fondsen stellen we soms bij. Omdat een fonds niet goed genoeg presteert, omdat we fondsen willen in een bepaalde regio, of omdat er fondsen zijn die goedkoper zijn. Wil je je fondsen inzien? Dat kan natuurlijk! Kijk in je dashboard bij Portefeuille. Als je op de fondsen klikt, krijg je meer informatie over het desbetreffende fonds.


Vragen?

Heb je vragen over ons beleggingsbeleid of onze portefeuille? Stel je vraag via de chat!

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie