Beleggen

Waarom je ook na je 50e wilt beleggen

12 maart 2019
Sem Jr
Sem Jr

Chief Executive Officer

Alle blogs van Sem Jr
Waarom je ook na je 50e wilt beleggen
Beleggen

In theorie is het beter om zo vroeg mogelijk te beginnen met beleggen. Maar het is nooit te laat! Sem legt je in dit blog uit waarom je ook na je 50e verjaardag kunt beginnen met beleggen.

‘Beleggen?’, zegt mijn buurjongen. ‘Nee. Da’s meer voor oude mensen, toch?’ Deze reacties blijven me altijd weer verbazen. Alsof er een ideale leeftijd is om te gaan beleggen. Gek genoeg hoor ik ook van veel oudere mensen een leeftijdsexcuus. ‘Nee, dan had ik veel eerder moeten beginnen.’ ‘Da’s te laat, ik ga al over 10 jaar met pensioen.’ Alsof je na je 50e verjaardag niet meer mag starten met beleggen. In de praktijk is de simpele vraag dus: heb je een klein bedrag over, waar je mee wilt beleggen – en heb je even de tijd om dit vermogen te laten groeien?


Juist na je 50e beginnen met beleggen

Ja, je had natuurlijk eerder kunnen beginnen. Dan had je nu al een leuk bedrag opgebouwd. Maar "wat als" heeft nog nooit een mooi rendement opgeleverd. En er zijn ook goede redenen om pas later in je leven te gaan beleggen. Zo heb je inmiddels (waarschijnlijk) veel beter inzicht in je huishoudboekje – je weet wat je opzij kunt zetten. Ook is de kans groot dat je nu net iets meer te besteden hebt dan tijdens je eerste baan. En last but not least: je hebt nu een mooi doel voor je beleggingen in zicht: je pensioen.


Door beleggen eerder met pensioen?

Misschien ben je net gewend aan het idee dat je pas op je 67e met pensioen gaat. Maar wat als je toch al op je 65e verjaardag wil genieten van je vrijheid? Met een beetje discipline kun je iedere maand voldoende geld opzijzetten om twee jaar eerder met pensioen te gaan. Ook als je "pas" begint als je 50 jaar bent.

Bijvoorbeeld:

Je bent 50 en je stort iedere maand €250 op je beleggingsrekening. Met een gemiddeld risico levert dat je over 15 jaar – als je 65 jaar bent – een geschat bedrag op van ongeveer €58.700. Dat is €29.350 per jaar om de tijd tot je AOW-leeftijd te overbruggen. Wil je zelf kunnen uitrekenen wat beleggen je na je 50e kan opleveren met het gewenste bedrag en het risico dat bij jou past? Klik hier.


Beter met pensioen?

Veel mensen zijn gewoon blij om te werken – gelukkig maar. Misschien hoef je niet zo nodig vroeger met pensioen. Maar hoe klinkt ‘beter met pensioen’? Want je kunt ook je geld opzijzetten om na je 67e net iets comfortabeler te leven. Dus, wie zegt er dat beleggen voor 50-plussers geen zin heeft.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Ook interessant voor jou?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2019. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.