Jij & Geld

Wat als de koersen dalen?

Door Lodewijk op 03 januari 2020 - leestijd: 2 min
Jij & Geld

Beleggen doe je natuurlijk om een mooi rendement te krijgen. Maar wat als je beleggingen minder waard worden? In deze video legt Bas uit waarom je je geen zorgen hoeft te maken.


Lange termijn beleggen

Bij Semmie beleggen we voor je in aandelen- en obligatiefondsen. Nu kunnen die op korte termijn van waarde veranderen. De koers van morgen is niet te voorspellen. Historisch gezien worden beleggingen over de lange termijn meer waard. Hoe langer je belegt, hoe groter de kans dat je beleggingen meer waard worden. Als je met die instelling belegt, maakt het niet uit wat de koers vandaag of morgen is. Het belangrijkste is een steady rendement op lange termijn. De waan van de dag is voor jou helemaal niet belangrijk.


En als de koersen maar blijven dalen?

Dat is natuurlijk vervelend, maar je kan het ook als een mogelijkheid zien. Als je belegt voor de lange termijn, dan is nu de kans om beleggingsfondsen voor een lagere koers aan te kopen. Ze zijn als het ware in de aanbieding. We weten natuurlijk niet of de beleggingsfondsen daarna nog goedkoper zijn. De koers zou nog verder kunnen dalen, dus je neemt ook een risico. Hoe ga je daar nu mee om? Bij Semmie zeggen we altijd: het perfecte instapmoment bestaat niet. Door periodiek in te leggen, worden je kansen en risico’s gespreid.


Nog even in het kort

  • Beleggen doe je voor de lange termijn.
  • Maak je geen zorgen om koersschommelingen op de korte termijn.
  • Het perfecte instapmoment bestaat niet.
  • Leg periodiek in om je kansen en risico's te spreiden.

Heb je nog vragen? Stel ze ons via de chat.

Lodewijk
Lodewijk

Chief Product Officer

Alle blogs van Lodewijk

Lodewijk is co-founder van Semmie en verantwoordelijk voor de 'tech' in 'fintech'. Lodewijk loopt al een tijd mee in de beleggingswereld. Je zult hem dus terug zien komen als auteur bij een breed scala aan onderwerpen.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.