Ask Semmie

Wat is duurzaam beleggen?

Door Thomas van der Lee op 17 augustus 2021 - leestijd: 2 min
Wat is duurzaam beleggen?
Ask Semmie

Duurzaam beleggen is beleggen met oog op de toekomst. Je investeert in bedrijven die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Ze houden niet alleen rekening met natuur en milieu, maar ook met mensenrechten en maatschappij. Dit worden ook wel de ESG-criteria genoemd.


Wat zijn ESG-criteria?

De ESG-criteria zijn de internationale standaard voor duurzaam beleggen. ESG staat voor Environment, Social en Governance. Oftewel: milieu, mens & maatschappij en behoorlijk bestuur. Op deze factoren worden beursgenoteerde bedrijven beoordeeld. Scoren ze hier hoog op én beter dan hun concurrenten, dan worden ze gezien als duurzame belegging.


Heeft duurzaam beleggen invloed op mijn rendement?

Beleggen gaat natuurlijk ook om rendement maken. En dan kan je je afvragen of je rendement inlevert als je duurzaam gaat beleggen. Nee, dat is niet zo. Duurzame beleggingsfondsen doen het vaak net zo goed als gewone beleggingsfondsen. Of soms wel beter.

Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Director

Alle blogs van Thomas van der Lee

Thomas verdiept zich graag in ingewikkelde beleggingsmaterie. Door zijn creativiteit kan hij een verhaal altijd op de Semmie-manier overbrengen op de lezer: helder, toegankelijk en to-the-point.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het