Ask Semmie

Wat is duurzaam beleggen?

Door Thomas van der Lee op 17 augustus 2021 - leestijd: 2 min
Ask Semmie

Duurzaam beleggen is beleggen met oog op de toekomst. Je investeert in bedrijven die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Ze houden niet alleen rekening met natuur en milieu, maar ook met mensenrechten en maatschappij. Dit worden ook wel de ESG-criteria genoemd.


Wat zijn ESG-criteria?

De ESG-criteria zijn de internationale standaard voor duurzaam beleggen. ESG staat voor Environment, Social en Governance. Oftewel: milieu, mens & maatschappij en behoorlijk bestuur. Op deze factoren worden beursgenoteerde bedrijven beoordeeld. Scoren ze hier hoog op én beter dan hun concurrenten, dan worden ze gezien als duurzame belegging.


Heeft duurzaam beleggen invloed op mijn rendement?

Beleggen gaat natuurlijk ook om rendement maken. En dan kan je je afvragen of je rendement inlevert als je duurzaam gaat beleggen. Nee, dat is niet zo. Duurzame beleggingsfondsen doen het vaak net zo goed als gewone beleggingsfondsen. Of soms wel beter.


Waarom kiest Semmie ervoor om duurzaam te beleggen?

Wij geloven dat het behalen van financieel rendement niet ten koste hoeft te gaan van anderen of de wereld. We willen de generaties na ons toch een betere wereld nalaten? Duurzaamheid gaat over visie op de lange termijn. Net zoals beleggen voor de lange termijn zou moeten zijn. Semmie belegt daarom altijd voor de langere termijn. En bedrijven die nu al serieus werk maken van duurzaamheid, zijn klaar voor de uitdagingen van de toekomst. En zullen uiteindelijk ver vooruitlopen op hun concurrenten. Vandaag investeren in duurzaamheid, kan zich op de langere termijn dubbel en dwars terugbetalen.

Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Director

Alle blogs van Thomas van der Lee

Thomas verdiept zich graag in ingewikkelde beleggingsmaterie. Door zijn creativiteit kan hij een verhaal altijd op de Semmie-manier overbrengen op de lezer: helder, toegankelijk en to-the-point.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.