Coco
Coco

PR & Marketing

Alle blogs van Coco
Beleggen

Eerst even de basis. Als je vermogen wilt opbouwen, zijn er een aantal opties. Je kunt gaan sparen, beleggen of allebei. Daarnaast kun je natuurlijk ook je geld in een oude sok stoppen ;)


Sparen

Het voordeel van sparen is dat je te maken hebt met een vaste rente. Het nadeel is dat de spaarrente op dit moment erg laag is. Daarnaast heb je te maken met inflatie. Als je geld op je spaarrekening staat, heb je kans dat je geld op den duur minder waard wordt.


Beleggen

Als je gaat beleggen, heb je te maken met dalende en stijgende koersen. Wat dit je kan opleveren, heet het rendement. Een voordeel van beleggen is dat het je meer kan opleveren op de lange termijn. Met beleggen weet je niet zeker wat dit je kan opleveren. Dat weet je bij sparen wel door de vaste rente.


Levert sparen of beleggen meer op?

Wat levert meer op: sparen of beleggen? Dat is moeilijk te voorspellen. Wat we wel weten, is dat beleggen geschikt is voor de lange termijn. Zo heb je ook meer tijd om eventuele tegenvallers op te vangen. Wil je binnenkort een nieuwe TV kopen? Dan kun je beter gaan sparen. Daar wil je namelijk niet te lang op wachten.


Beter sparen of beleggen?

Nog even in het kort: Als je vermogen wilt opbouwen kun je kiezen tussen sparen of beleggen. Bij sparen heb je te maken met een vaste rente en minder risico. Met beleggen heb je te maken met meer risico. Hoe meer risicobereid je bent, hoe hoger je mogelijke rendement. Op de lange termijn kan beleggen je meer opleveren dan sparen. Maar je moet dan dus wel bereid zijn om risico te nemen. Wat nou de juiste keuze is? Dat bepaal je zelf.


Vragen?

Heb je nog vragen? Stel ze via de chat op Semmie.nl!

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie