Ask Semmie

Wat is het voordeel van een vermogensbeheerder?

Door Thomas van der Lee op 20 oktober 2020 - leestijd: 2 min
Ask Semmie

Als je wilt gaat beleggen heb je drie keuzes. Je kan zelf gaan beleggen. Je kan een vermogensbeheerder jou al het werk uit handen laten nemen. Of je kan je laten adviseren door een adviseur.

Waar je bij de eerste optie de touwtjes zelf in handen hebt, geef je ze bij de andere 2 uit handen. Je laat je geld beleggen door iemand anders kan onwennig aanvoelen maar kent meerdere voordelen. Die delen we graag met je


In het kort:

  • Beleggen via een vermogensbeheerder kent vele voordelen. Zo beschikt een vermogensbeheerder over diepgaande kennis van financiële markten, beleggingsinstrumenten en economische trends, wat kan resulteren in een marktconform rendement en minimalisering van risico's;
  • Een vermogensbeheerder neemt het dagelijkse beheer van je beleggingen op zich, waardoor jij je kunt focussen op wat echt belangrijk is in je drukke leven, zonder je zorgen te maken over het volgen van financieel nieuws of het monitoren van de beurs;
  • Vermogensbeheerders begrijpen de noodzaak van risicobeheer en bieden portefeuilles aan die bestaan uit verschillende soorten beleggingen, waardoor het risico wordt gediversifieerd. Ze passen hun strategieën aan om het vermogen te beschermen, te behouden of te laten groeien, zonder beïnvloed te worden door emoties.Voordeel 1: Kennis

Een vermogensbeheerder beschikt over diepgaande kennis van financiële markten, beleggingsinstrumenten en economische trends. Deze expertise stelt hen in staat om het vermogen effectief te beheren en mocht het mogelijk zijn, in te spelen op de veranderende marktomstandigheden, wat resulteert in een marktconform rendement en minimalisering van risico's.


Voordeel 2: Tijdsbesparing

Het moderne leven is vaak hectisch, met werk, gezinsverantwoordelijkheden en sociale verplichtingen. Een vermogensbeheerder neemt het dagelijkse beheer van je beleggingen op zich, zodat jij je kunt focussen op wat echt belangrijk is. Daarbij hoef je ook geen stress meer te ervaren over het wel of niet volgen van financieel nieuws of het constant moeten monitoren van de beurs en hoe je daar op in moet spelen. De vermogensbeheerder doet dat voor jou en houdt je natuurlijk wel (maandelijks) op de hoogte over de voortgang.


Voordeel 3: Risicobeheer

Een ander voordeel van een vermogensbeheerder is hun expertise op het gebied van risicobeheer. Vermogensbeheerders begrijpen de noodzaak om risico's te minimaliseren en het vermogen te beschermen tegen grote verliezen. Een vermogensbeheerder zal daardoor ook over het algemeen portefeuilles aanbieden die bestaan uit verschillende soorten beleggingen, waardoor het risico wordt gediversifieerd. Bovendien kunnen ze de marktomstandigheden in de gaten houden en passen ze indien nodig hun strategieën aan om het vermogen te beschermen, te behouden of te laten groeien.


Voordeel 4: Emotieloos beleggen

Een vierde voordeel van beleggen via een vermogensbeheerder is hun vermogen om emoties buiten beschouwing te laten bij het nemen van beleggingsbeslissingen. In tegenstelling tot individuele beleggers, die sneller worden beïnvloed door angst, hebzucht of paniek, handelen vermogensbeheerders op basis van objectieve analyses en strategieën. Ze blijven kalm en rationeel, zelfs in turbulente marktomstandigheden, waardoor ze beter in staat zijn om op de lange termijn een marktconform rendement te behalen

En door zich niet te laten leiden door emoties, kunnen vermogensbeheerders zich richten op het behalen van langetermijndoelstellingen en het maximaliseren van rendementen zonder te worden belemmerd door impulsieve reacties op korte termijn koersdalingen. Dit zorgt voor een stabiele en consistente benadering van vermogensgroei, wat dan uiteindelijk weer kan resulteren in betere resultaten voor jou als belegger.


Voordeel 5: Minder doen = meer rendement

Bij een vermogensbeheerder laat je je geld beleggen, dat doet de vermogensbeheerder voor jou. Je legt hierbij eventueel periodiek een extra bedrag in om op de lange termijn een mooi bedrag op te bouwen. Deze 'passieve' manier van beleggen heeft als grote voordeel dat het de kosten dempt. Actieve zelf beleggers die veel handelen zullen veel geld kwijt zijn aan transactiekosten. En kosten drukken het rendement. Door juist achterover te leunen en de kosten laag te houden, zorg je ervoor dat er geen hap uit het rendement wordt genomen.


Vermogensbeheer bij Semmie

Bij Semmie beleg je voor de lange termijn per rekening in een van onze breed gespreide modelportefeuille. We streven daarbij naar een marktconform rendement, tegen zo min mogelijk risico’s. Jouw vermogen investeren wij voor jou. Op basis van het risico dat bij je past, beleggen we je inleg in een van onze modelportefeuilles. Wil je meer weten over vermogensbeheer bij Semmie? Neem dan eens contact op met onze klantenservice. Zij staan 7 dagen per week van 08:00 tot 22:00 uur voor je klaar via de chat. Wil je iemand spreken via de telefoon? Ook dat is mogelijk. Je kunt dan tijdens de kantooruren bellen naar 020 - 220 380.

Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Director

Alle blogs van Thomas van der Lee

Thomas verdiept zich graag in ingewikkelde beleggingsmaterie. Door zijn creativiteit kan hij een verhaal altijd op de Semmie-manier overbrengen op de lezer: helder, toegankelijk en to-the-point.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het