Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Director

Alle blogs van Thomas van der Lee
Ask Semmie

Als je wilt gaat beleggen heb je 3 keuzes. Je kan zelf gaan beleggen. Je kan een vermogensbeheerder jou al het werk uit handen laten nemen. Of je kan je laten adviseren door een adviseur.

Waar je bij de eerste optie de touwtjes zelf in handen hebt, geef je ze bij de andere 2 uit handen. Je laat je geld beleggen door iemand anders. Dat kan eng zijn, want iemand anders beslist wat er gaat gebeuren met jouw geld. Maar het heeft ook zo zijn voordelen. Deze voordelen worden in deze video besproken.


Vermogensbeheerder Semmie

Bij het woord vermogensbeheerder denken veel mensen aan oude mannen in grijze pakken, maar zoals je bij Semmie kunt zien, is dat niet altijd het geval. Wat we doen is hetzelfde: we beheren beleggingsportefeuilles van mensen die dat zelf niet willen of kunnen doen.


Wat is het voordeel als ik mijn vermogen laat beheren?

Een vermogensbeheerder is een ideale oplossing voor mensen graag willen beleggen, maar niet zo goed weten hoe. De kennis en ervaring om het zelf te doen is er niet, daarom laten ze het graag doen door iemand die weet wat ie doet. Het zou namelijk zonde zijn als je een deel van je vermogen zou verliezen omdat je een beleggingsfout maakt.

Het kan ook zijn dat je leven al druk genoeg is. Met een drukke baan, kinderen en een sociaal leven heb je maar weinig tijd over. Het laatste wat je dan wilt is ook nog elke dag de beurs moeten volgen. Het laten beheren van je vermogen biedt dan uitkomst.

Ook bij een vermogensbeheerder blijf jij natuurlijk zelf wel bepalen wat er met je geld gebeurt en welk risico je wilt nemen. Op deze manier houd je de regie zelf in handen, zonder er dagelijks mee bezig te zijn.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie