Ask Semmie

Wat is periodiek beleggen?

10 augustus 2020
Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Manager

Alle blogs van Thomas van der Lee
Ask Semmie

Periodiek beleggen is eigenlijk niets anders dan op een vast moment een bepaald bedrag inleggen. Bijvoorbeeld elke maand €50 of €100. Beleg je met Semmie, dan maak je dat bedrag gewoon over naar je beleggingsrekening. Vervolgens beleggen wij het dan automatisch voor je.


Waarom zou ik periodiek beleggen?

Niemand weet wat het beste moment is om in te stappen. Beurzen gaan nu eenmaal op en neer, en de koersen van vandaag zijn anders dan de koersen van morgen. Voor periodiek beleggen hoef je geen beursgoeroe te zijn, je zoekt niet naar het juiste instapmoment, maar je zorgt ervoor dat je maandelijks een bedrag inlegt. Hoeveel? Dat bepaal jezelf.


Welk voordeel heeft het dan?

Stel: je hebt €1.200 en je belegt dat bedrag in één keer. Dan is het heel simpel: als de koersen stijgen, dan is je portefeuille meer waard geworden. Maar dalen de koersen, dan sta je ineens flink in de min. Kortom: je bent erg afhankelijk van dat ene instapmoment.

Maar je hoeft natuurlijk niet alles in één keer te beleggen. Stel nu dat je de helft van die €1.200 inlegt als startbedrag. En vervolgens iedere maand €100 bijstort. Door de ontwikkelingen op de beurs koop je de ene maand je beleggingen wat goedkoper en de andere maand wat duurder in. Op deze manier zorg je voor een mooie gemiddelde aankoopprijs. Daardoor ben je veel minder afhankelijk van koersschommelingen en dat ene instapmoment.


Makkelijk periodiek beleggen met een automatische incasso

Klaar om iedere maand een bedrag in te leggen? Dat regel je heel eenvoudig bij Semmie. Ga naar je potje en stel daar nu een automatische incasso in. Dan beleg je automatisch, ben je minder afhankelijk van het juiste instapmoment én je kunt je automatische incasso aanpassen of stopzetten wanneer jij wilt.

Natuurlijk kun je ook een automatische overboeking vanuit je eigen bank instellen. Ook dan gaan wij meteen voor je aan de sla!

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Ook interessant voor jou?

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie