Ask Semmie

Wat is periodiek beleggen?

Door Esther de Korte op 10 augustus 2020 - leestijd: 3 min
Wat is periodiek beleggen?
Ask Semmie

Periodiek beleggen is eigenlijk niets anders dan op een vast moment een bepaald bedrag inleggen. Bijvoorbeeld elke maand €50 of €100. Beleg je met Semmie, dan maak je dat bedrag gewoon over naar je beleggingsrekening. Vervolgens beleggen wij het dan automatisch voor je.Waarom zou ik periodiek beleggen?

Niemand weet wat het beste moment is om in te stappen. Beurzen gaan nu eenmaal op en neer, en de koersen van vandaag zijn anders dan de koersen van morgen. Voor periodiek beleggen hoef je geen beursgoeroe te zijn, je zoekt niet naar het juiste instapmoment, maar je zorgt ervoor dat je maandelijks een bedrag inlegt. Hoeveel? Dat bepaal jezelf.


Welk voordeel heeft het dan?

Stel: je hebt €1.200 en je belegt dat bedrag in één keer. Dan is het heel simpel: als de koersen stijgen, dan is je portefeuille meer waard geworden. Maar dalen de koersen, dan sta je ineens flink in de min. Kortom: je bent erg afhankelijk van dat ene instapmoment.

Maar je hoeft natuurlijk niet alles in één keer te beleggen. Stel nu dat je de helft van die €1.200 inlegt als startbedrag. En vervolgens iedere maand €100 bijstort. Door de ontwikkelingen op de beurs koop je de ene maand je beleggingen wat goedkoper en de andere maand wat duurder in. Op deze manier zorg je voor een mooie gemiddelde aankoopprijs. Daardoor ben je veel minder afhankelijk van koersschommelingen en dat ene instapmoment.


Makkelijk periodiek beleggen met een automatische incasso

Klaar om iedere maand een bedrag in te leggen? Dat regel je heel eenvoudig bij Semmie. Ga naar je potje en stel daar nu een automatische incasso in. Dan beleg je automatisch, ben je minder afhankelijk van het juiste instapmoment én je kunt je automatische incasso aanpassen of stopzetten wanneer jij wilt.

Natuurlijk kun je ook een automatische overboeking vanuit je eigen bank instellen. Ook dan gaan wij meteen voor je aan de sla!

Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte

Esther is bij Semmie dé persoon die het merk laat leven. Met een aanstekelijk enthousiasme heeft ze als missie om ervoor te zorgen dat iedereen Semmie gaat kennen. Daarvoor klimt ze bij tijd en wijle ook zelf in de pen.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het