Anne-Wil
Anne-Wil

Content Marketeer

Alle blogs van Anne-Wil
Wat wij willen weten van de rijkste mensen ter wereld
Jij & Geld

Soms is het lekker om te dromen: hoe zou het zijn om miljardair te zijn? En dan vergapen we ons stiekem aan de gigantische vermogens van de mensen in de rijke mensen lijstjes van Forbes en Quote. Bij Semmie geloven we niet in snel rijk worden. Maar toch hebben we wel iets gemeen met de allerrijkste mensen ter wereld.

Wat zou jij doen met een miljoen? Of met een miljard? Natuurlijk heb je niet zo’n berg met geld, maar een mens mag soms dromen, toch? Niet voor niets zijn de lijstjes met rijke mensen – van zakenblad Forbes en in Nederland de Quote 500 – al jaren populair. Want hoe zou het voelen om zo puissant rijk te zijn?

Even terug naar de realiteit. Bij Semmie beleggen we voor mensen die weten dat ze niet in één klap miljardair worden. Mensen die gewoon een mooi bedrag willen opbouwen voor later. Stap voor stap, met een steady rendement, voor de lange termijn. Toch hebben wij – en onze klanten – wel iets gemeen met de superrijken: de bedrijven waar zij hun fortuin mee hebben vergaard.


Dit zijn de real-life Dagobert Ducks

Iedere jaar komt het Amerikaanse zakenblad Forbes met een lijst van de ‘Richest people in the world’. In de editie van begin 2019 is dit de top 10 van rijkste miljardairs in de wereld.

Tsjonge. Het zijn vermogens waar je je eigenlijk niets bij kunt voorstellen, zo groot. Maar wat meestal wel te bevatten is: de ondernemingen die deze mannen bezitten – en meestal hebben opgericht. Want Microsoft, Louis Vuitton of Google ken je waarschijnlijk wel.


Hi Jeff. Hi Bill. Hi Warren.

Wat Jeff, Bill en Warren precies met hun geld doen, is voor ons bij Semmie niet belangrijk. Al vinden het we het best mooi dat Bill Gates de helft van zijn vermogen steekt in zijn goede doelen stichting. En is het bijna schattig bescheiden dat Warren Buffet nog altijd in het huis woont dat hij 60 jaar geleden kocht voor $31.500.

Wat voor ons als beleggers wel interessant is: de bedrijven die deze mensen hun welvaart hebben gebracht. Want als het bedrijven zijn met een track record van steady groei, dan zijn het misschien wel goede investeringen voor Semmie. En dus willen we graag Jeff, Bill en Warren beter leren kennen. Of in ieder geval de prestaties van hun bedrijven.

Zo investeert Semmie

Wij beleggen voor onze klanten. Altijd in beleggingsfondsen: fondsen die ieder weer investeren in honderden aandelen of in obligaties. Zo spreiden we de inleg van onze klanten slim over een groot aantal beleggingen. We kiezen daarbij fondsen die gaan voor een mooi rendement voor de lange termijn. Die niet te veel kosten rekenen. En die alleen investeren in duurzame bedrijven.

Wat dat te maken heeft met de miljardairs van deze wereld? Nou, via de fondsen die wij selecteren, investeren we in de bedrijven van veel super succesvolle ondernemers. Niet omdat we miljardairs nou zo leuk vinden, maar omdat veel van hun ondernemingen het goed doen.


En Nederland dan?

Ook in Nederland zitten 'onze' fondsen in een aantal bedrijven van de meest vermogende Nederlanders. Zo beleggen we via beleggingsfondsen in Heineken (van Charlene de Carvalho-Heineken, vermogen €12,8 miljard) en in uitzendbedrijf Randstad (opgericht door Frits Goldschmeding, vermogen €4,8 miljard).


Ben jij geen miljardair?

Geen zorgen. Dat zijn we allemaal niet. Van alle 17.318.431 Nederlanders (op 16 mei 2019) hebben er slechts 31 een miljard euro of meer. Maar dromen mag altijd. Of je nu een villa, een wereldreis of een studie voor je kinderen voor ogen hebt, een mooi vermogen opbouwen moet ergens beginnen. Misschien wel bij Semmie 😉.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie