Beleggen

Wat zijn de risico's van beleggen?

19 april 2019
Bas Arts
Bas Arts

Vermogens-en relatiebeheer

Alle blogs van Bas Arts
Beleggen

Iedereen kent wel het zinnetje ‘Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst’ en zo is het natuurlijk ook. Maar buiten dat niemand rendementen kan garanderen, kun je natuurlijk ook gewoon geld verliezen. Dat is de keerzijde van beleggen; je loopt een bepaalde vorm van risico en dat is helemaal niet erg, maar je moet je er wel bewust van zijn. Bij Semmie zijn we graag open en eerlijk over risico’s en daarom schrijven we er over en maken we deze video.


Kan je al je geld kwijtraken met beleggen?

Een veelgehoord argument tegen beleggen is ‘Ik kan al mijn geld kwijtraken’. Dit kan natuurlijk, vooral als je op één paard wedt en dat doen we natuurlijk niet bij Semmie. Wij beleggen in verschillende aandelen-en obligatiefondsen. Sommige fondsen beleggen op hun beurt weer in andere fondsen. Zo heeft Semmie 1 belegging in portefeuille die op haar beurt maar liefst in ruim 1600 individuele fondsen belegt. Zo beleg jij dus een deel van je geld in ruim 1600 bedrijven. En dat doen we wereldwijd, dus een deel in Europa, een andere deel in Amerika, maar Semmie belegt ook in Azië, Zuid Amerika, het Midden-Oosten en Afrika (opkomende markten).


Spreiding

Naast het beleggen in verschillende werelddelen doen we dat ook in verschillende sectoren, zoals in IT. Hierbij moet je denken aan de groten der aarde, zoals Apple, Microsoft, Google en Facebook. Andere sectoren zijn de ‘automotive’ sector met bedrijven als Tesla of de financiële sector met een o.a. beleggingen in JP Morgan Chase. Naast deze sectoren beleggen we ook nog in vastgoed, bedrijven in de gezondheidszorg en nutsbedrijven etc.


Duurzaam beleggingsbeleid

Maar alle beleggingen bij Semmie hebben 1 ding gemeen, ze moeten om in aanmerking te komen voor ons beleggingsbeleid, wel voldoen aan verschillende criteria die wij hanteren op het gebied van duurzaamheid. Dat vinden wij namelijk belangrijk. En al weten we dat ieder bedrijf tegenwoordig roept dat ze duurzaam zijn, omdat ze op kantoor koffiecupjes in een apart vuilniszakje gooien, wij gaan net even wat verder. We kijken naar meer zaken. Wil je hier meer over weten? Lees het op onze pagina duurzaam beleggen.


Alle risico's op een rijtje

Voor de volledigheid hebben we een opsomming gemaakt van alle risico’s die beleggen met zich meebrengt. Meer weten? Je kunt ons 7 dagen per week, van 08:00 uur tot 22:00 uur ’s avonds via de chat een berichtje sturen.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Ook interessant voor jou?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2019. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.