Semmie nieuws

We hebben de app verder verbeterd

Door Thomas van der Lee op 06 april 2023 - leestijd: 3 min
We hebben de app verder verbeterd
Semmie nieuws

Technologie staat nooit stil, maar soms moet je een kleine drempel over om vaart te kunnen maken. Zo ook bij Semmie. De afgelopen tijd zijn we namelijk druk bezig geweest om de techniek achter ons platform te verbeteren, zodat we straks sneller kunnen ontwikkelen. En hier profiteer je als klant weer van.


Wat is er nieuw?

Iets wat jij niet direct ziet, maar waar je wel direct van profiteert is dat we de techniek onder de motorkap een flinke update hebben gegeven. Daardoor kunnen we sneller ontwikkelen en sneller verbeteringen aan ons platform doorvoeren.

En natuurlijk zijn de eerste verbeteringen al doorgevoerd. Als je ingelogd bent hoef je nu minder lang te wachten totdat je rekening zichtbaar is en de rendementsgrafiek wordt ook sneller getoond.

Die grafiek hebben we trouwens geüpdatet. We kregen veelvuldig de feedback dat die grafiek duidelijker mocht zijn, en daar hebben we naar geluisterd. De grafiek is in een nieuw jasje gestoken en we hebben een y-as (verticale as) toegevoegd. Daardoor is het inzichtelijker geworden wat je behaalde rendement is.We hebben ook enkele menu-wijzigingen doorgevoerd in de app. Zo hebben we het ‘Account-gedeelte’ in de menubalk onderin het scherm geplaatst, en de chat-functie vind je samen met de Veelgestelde vragen en de Beleggingswiki terug onder het kopje ‘Support’. Daardoor krijg je via één menu-item antwoord op al je vragen, of je het antwoord nu zelf opzoekt of dat je ons even een berichtje stuurt.Meer inzicht in je beleggingen

Je belegt bij Semmie om een mooi rendement te behalen, maar het is ook belangrijk dat je weet waar we je geld in beleggen.

Daarom hebben we meteen het portefeuilleoverzicht geüpdatet. Als je nu je rekening opent en op je portefeuille tikt, zie je meteen in hoeveel fondsen, posities en volgens welk risicoprofiel je belegt. Daarnaast kun je op elk van de fondsen tikken om meer informatie over dat fonds te krijgen.

Volgens Edwin, een van onze ontwikkelaars die heeft gewerkt aan de ontwikkeling van deze verbeterde versie, was dit een goed moment om het portefeuilleoverzicht te verbeteren: "We wisten al langer dat klanten meer inzicht willen in wat er met hun inleg gebeurt. Dit hebben ze namelijk aangegeven in ons klanttevredenheidsonderzoek. We hebben naar deze feedback geluisterd en daarom verbeteringen doorgevoerd. Wanneer je op een ETF tikt waarin Semmie belegt, zie je meteen de top 5 posities waarin belegd wordt, de belangrijkste sectoren waarin belegd wordt, welk rendement er wordt behaald en je leert ook meer over het fonds zelf. Zo krijg je als klant een goed beeld van waar Semmie je inleg in belegt."Klaar voor de toekomst

Dankzij deze update kunnen we sneller verbeteringen doorvoeren en daar gaan we ons de aankomende tijd ook op richten. Allereerst zal de webversie van Semmie verbeterd worden. Wanneer je inlogt via mijn.semmie.nl zal je uiteindelijk ook van alle verbeteringen gebruik kunnen maken. Daarnaast zijn we druk bezig met het uitwerken van andere functionaliteiten die beleggen bij Semmie nog makkelijker gaan maken. Wanneer we daar meer informatie over kunnen delen doen we dat natuurlijk. Heb je zelf nog ideeën of verbeterpunten? Stuur ons dan eens een berichtje via de chat. We gaan daarover graag met je in gesprek.

Benieuwd naar de nieuwe Semmie app? Je download onze app makkelijk en snel voor iOS of Android.

Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Director

Alle blogs van Thomas van der Lee

Thomas verdiept zich graag in ingewikkelde beleggingsmaterie. Door zijn creativiteit kan hij een verhaal altijd op de Semmie-manier overbrengen op de lezer: helder, toegankelijk en to-the-point.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het