Bas Arts
Bas Arts

Vermogens-en relatiebeheer

Alle blogs van Bas Arts
Beleggen

Je kent deze zin inmiddels waarschijnlijk al: Beleggen kent altijd risico’s. Maar sommige beleggingen zijn risicovoller dan andere. Zo belegt Semmie bijvoorbeeld niet in bitcoin (want: te veel risico’s), maar wel in aandelen- en obligatiefondsen.

Bij Semmie vinden we dat iedereen moet kunnen beleggen. Maar wel met het risico dat bij jou past. Daarom zijn er bij Semmie drie verschillende beleggersprofielen.


Wat is een beleggersprofiel?

Hoeveel risico’s jij als belegger wilt en kunt nemen, is voor iedereen verschillend. Als je gaat beleggen, willen we natuurlijk graag dat je belegt met een profiel dat bij jouw persoonlijke en financiële kenmerken past. Voordat je begint met beleggen, stellen we je daarom vragen over beleggen, maar ook over je persoonlijke en financiële situatie. Op basis daarvan delen wij jou in bij een beleggersprofiel.


Wat is het verschil?

De beleggersprofielen verschillen in de mate van risico die je loopt. Bij Semmie beleggen we voor iedereen met dezelfde modelportefeuille. In welk risicoprofiel je ook bent ingedeeld, je belegt altijd in dezelfde aandelen- en obligatiefondsen. Bij Semmie zit het verschil in de verhouding tussen aandelen en obligaties. Zo zijn aandelen in de regel risicovoller dan obligaties. Bij een profiel met minder risico is de verdeling als volgt: 30% aandelen en 70% obligaties. Bij het profiel met meer risico is deze verhouding precies andersom: 70% aandelen en 30% obligaties.


Welk profiel past bij mij?

Welk profiel past bij jou? Daar kom je achter als je de vragenlijst invult bij het openen van je rekening. We raden je aan om van het beleggersprofiel uit te gaan waarin Semmie je heeft ingedeeld.


Vragen?

Heb je nog vragen? Stel ze in de chat! We zijn 7 dagen per week van 8.00 tot 22.00 uur te bereiken.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Ook interessant voor jou?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2019. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.