Lodewijk
Lodewijk

Chief Product Officer

Alle blogs van Lodewijk
Beleggen

Je kent deze zin inmiddels waarschijnlijk al: Beleggen kent altijd risico’s. Maar sommige beleggingen zijn risicovoller dan andere. Zo belegt Semmie bijvoorbeeld niet in bitcoin (want: te veel risico’s), maar wel in aandelen- en obligatiefondsen.

Bij Semmie vinden we dat iedereen moet kunnen beleggen. Maar wel met het risico dat bij jou past. Daarom zijn er bij Semmie drie verschillende beleggersprofielen.


Wat is een beleggersprofiel?

Hoeveel risico’s jij als belegger wilt en kunt nemen, is voor iedereen verschillend. Als je gaat beleggen, willen we natuurlijk graag dat je belegt met een profiel dat bij jouw persoonlijke en financiële kenmerken past. Voordat je begint met beleggen, stellen we je daarom vragen over beleggen, maar ook over je persoonlijke en financiële situatie. Op basis daarvan delen wij jou in bij een beleggersprofiel.


Wat is het verschil?

De beleggersprofielen verschillen in de mate van risico die je loopt. Bij Semmie beleggen we voor iedereen met dezelfde modelportefeuille. In welk beleggersprofiel je ook bent ingedeeld, je belegt altijd in dezelfde aandelen- en obligatiefondsen. Bij Semmie zit het verschil in de verhouding tussen aandelen en obligaties. Zo zijn aandelen in de regel risicovoller dan obligaties. Bij een profiel met minder risico is de verdeling als volgt: 30% aandelen en 70% obligaties. Bij het profiel met meer risico is deze verhouding precies andersom: 70% aandelen en 30% obligaties.


Welk profiel past bij mij?

Welk profiel past bij jou? Daar kom je achter als je de vragenlijst invult bij het openen van je rekening. We raden je aan om van het beleggersprofiel uit te gaan waarin Semmie je heeft ingedeeld.


Vragen?

Heb je nog vragen? Stel ze in de chat! We zijn 7 dagen per week van 8.00 tot 22.00 uur te bereiken.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie