Ask Semmie

Welk beleggersprofiel past bij mij?

Door Lodewijk op 03 mei 2019 - leestijd: 4 min
Ask Semmie

Je kent deze zin inmiddels waarschijnlijk al: Beleggen kent altijd risico’s. Maar sommige beleggingen zijn risicovoller dan andere. Zo belegt Semmie bijvoorbeeld niet in bitcoin (want: te veel risico’s), maar wel in aandelen- en obligatiefondsen.

Bij Semmie vinden we dat iedereen moet kunnen beleggen. Maar wel met het risico dat bij jou past. Daarom zijn er bij Semmie drie verschillende beleggersprofielen.


Wat is een beleggersprofiel?

Hoeveel risico’s jij als belegger wilt en kunt nemen, is voor iedereen verschillend. Als je gaat beleggen, willen we natuurlijk graag dat je belegt met een profiel dat bij jouw persoonlijke en financiële kenmerken past. Voordat je begint met beleggen, stellen we je daarom vragen over beleggen, maar ook over je persoonlijke en financiële situatie. Op basis daarvan delen wij jou in bij een beleggersprofiel.


Wat is het verschil?

De beleggersprofielen verschillen in de mate van risico die je loopt. Bij Semmie beleggen we voor iedereen met dezelfde modelportefeuille. In welk beleggersprofiel je ook bent ingedeeld, je belegt altijd in dezelfde aandelen- en obligatiefondsen. Bij Semmie zit het verschil in de verhouding tussen aandelen en obligaties. Zo zijn aandelen in de regel risicovoller dan obligaties. Bij een profiel met minder risico is de verdeling als volgt: 30% aandelen en 70% obligaties. Bij het profiel met het meeste risico is deze verhouding: 100% aandelen en 0% obligaties.


Welk profiel past bij mij?

Welk profiel past bij jou? Daar kom je achter als je de vragenlijst invult bij het openen van je rekening. We raden je aan om van het beleggersprofiel uit te gaan waarin Semmie je heeft ingedeeld.


Vragen?

Heb je nog vragen? Stel ze in de chat! We zijn 7 dagen per week van 8.00 tot 22.00 uur te bereiken.

Lodewijk
Lodewijk

Chief Product Officer

Alle blogs van Lodewijk

Lodewijk is co-founder van Semmie en verantwoordelijk voor de 'tech' in 'fintech'. Lodewijk loopt al een tijd mee in de beleggingswereld. Je zult hem dus terug zien komen als auteur bij een breed scala aan onderwerpen.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het