Semmie nieuws

Nu ook mogelijk bij Semmie: zeer offensief beleggen

Door Thomas van der Lee op 07 juli 2022 - leestijd: 3 min
Nu ook mogelijk bij Semmie: zeer offensief beleggen
Semmie nieuws

Beleggen is een persoonlijke aangelegenheid. Je belegt namelijk om een voor jou belangrijk doel te bereiken. Of je nu belegt voor je kind, voor je pensioen of voor een sabbatical: Semmie helpt je graag bij het bereiken van al je doelen. Ongeacht je kennis en ervaring of hoeveel risico je kunt en wilt lopen als je gaat beleggen.

Heb je bijvoorbeeld een lange beleggingshorizon of ben je niet geheel afhankelijk van het behalen van je doel? Dan kan het zijn dat het nemen van iets meer risico beter bij je past. Voor die beleggers heeft Semmie een nieuw risicoprofiel geïntroduceerd: zeer offensief.


Uitbreiding van het aantal risicoprofielen

Je risicoprofiel geeft weer hoeveel risico je met beleggen kunt en wilt lopen. Het laat ook zien wat het rendement kan zijn van beleggen volgens dat profiel.

Tot voor kort boden we bij Semmie drie risicoprofielen aan: defensief, neutraal en offensief. De risicoprofielen verschillen in de mate van risico die je loopt.

Het verschil tussen de risicoprofielen zit in de verdeling aandelen en obligaties. Bij een defensief profiel, met minder risico, is de verdeling als volgt: 30% aandelen en 70% obligaties. Bij een neutraal profiel is de verdeling 50% obligaties en 50% aandelen. Bij een offensief profiel, met meer risico, is deze verhouding: 70% aandelen en 30% obligaties.

Nu hebben we onze dienstverlening uitgebreid. Naast de bestaande 3 risicoprofielen is nu ook een zeer offensief risicoprofiel beschikbaar. Bij dit risicoprofiel zal de verhouding aandelen en obligaties als volgt zijn: 100% aandelen en 0% obligaties.


Zeer offensief beleggen bij Semmie

Als je belegt bij Semmie vul je automatisch een vragenlijst in waar je antwoord geeft op vragen die betrekking hebben op je risicobereidheid, kennis en ervaring, financiële positie en duurzaamheidsvoorkeur. Op basis van die antwoorden word je ingedeeld in één van de 4 risicoprofielen. Dat risicoprofiel is dan ook de voor jou beste keuze om volgens te beleggen.


Heb je vragen over het nieuwe risicoprofiel?

Het kan zijn dat je vragen hebt over de introductie van het nieuwe risicoprofiel. Stuur ons een berichtje via de chat en we zorgen ervoor dat jij antwoord krijgt. We zijn 7 dagen per week beschikbaar van 08:00 tot 22:00 uur.

Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Director

Alle blogs van Thomas van der Lee

Thomas verdiept zich graag in ingewikkelde beleggingsmaterie. Door zijn creativiteit kan hij een verhaal altijd op de Semmie-manier overbrengen op de lezer: helder, toegankelijk en to-the-point.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het