Onze beleggingen

Automatische rebalancing

We sturen je beleggingen maandelijks bij. Dit heet rebalancing. Bij Semmie hoef je hier niks voor te doen, dit gaat volledig automatisch Zo zorgen we dat je blijft beleggen met het risico dat bij jou past.Wat is een rebalance?

Rebalancen is eigenlijk onderhoud aan je beleggingsportefeuille. Een soort kleine beurt om te zorgen dat de verhouding tussen jouw aandelen(fondsen) en obligatie(fondsen) netjes in evenwicht blijft. Bijvoorbeeld door aandelen te verkopen en extra obligaties te kopen.

Twee keer per week belegt Semmie voor jou. Dan beleggen we geld dat je net hebt ingelegd. Daarnaast brengen we eens per maand je bestaande portefeuille weer in balans. Zodat de verhouding tussen aandelen en obligaties weer helemaal past bij jouw risicoprofiel.


Waarom doen we dit?

Het kan goed zijn dat de aandelenfondsen in jouw portefeuille meer waard worden. En dat is natuurlijk goed nieuws. Maar daardoor worden die aandelen ook een groter deel van je belegde vermogen. En hoe meer aandelen je hebt in verhouding tot je obligaties, des te groter het beleggingsrisico dat je neemt. Of dit bij jou past, heb je van tevoren aangegeven. Met onze automatische rebalance zorgen we dat de verhouding van aandelen- en obligatiefondsen weer past bij jouw risicoprofiel.


Wat moet jij doen?

Niets. Semmie monitort je beleggingen. En we houden in de gaten of je portefeuille in balans is. Als een aanpassing nodig is, dan regelen we dat automatisch voor je.

Probeer Semmie uit

Je opent in 5 minuten online een rekening en vanaf €50 kun je ons al uitproberen. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Nu starten
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

© Semmie 2019. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.