Onze beleggingen

Automatische rebalancing

We sturen je beleggingen maandelijks bij. Dit heet rebalancing. Bij Semmie hoef je hier niks voor te doen, dit gaat volledig automatisch. Zo zorgen we dat je blijft beleggen met het risico dat bij jou past.Wat is een rebalance?

Rebalancen is eigenlijk onderhoud aan je beleggingsportefeuille. Een soort kleine beurt om te zorgen dat de verhouding tussen jouw aandelen(fondsen) en obligatie(fondsen) netjes in evenwicht blijft. Bijvoorbeeld door aandelen te verkopen en extra obligaties te kopen.

Twee keer per week belegt Semmie voor jou. Dan beleggen we geld dat je net hebt ingelegd. Daarnaast brengen we eens per maand je bestaande portefeuille weer in balans. Zodat de verhouding tussen aandelen en obligaties weer helemaal past bij jouw risicoprofiel.


Waarom doen we dit?

Het kan goed zijn dat de aandelenfondsen in jouw portefeuille meer waard worden. En dat is natuurlijk goed nieuws. Maar daardoor worden die aandelen ook een groter deel van je belegde vermogen. En hoe meer aandelen je hebt in verhouding tot je obligaties, des te groter het beleggingsrisico dat je neemt. Of dit bij jou past, heb je van tevoren aangegeven. Met onze automatische rebalance zorgen we dat de verhouding van aandelen- en obligatiefondsen weer past bij jouw risicoprofiel.


Wat moet jij doen?

Niets. Semmie monitort je beleggingen. En we houden in de gaten of je portefeuille in balans is. Als een aanpassing nodig is, dan regelen we dat automatisch voor je.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie