Onze beleggingen

Automatische rebalancing

We sturen je beleggingen automatisch bij. Dit proces heet rebalancing. Bij Semmie hoef je hier niks voor te doen, dit regelen wij voor jou. Zo zorgen we er namelijk voor dat je blijft beleggen met het risico dat bij jou past.Wat is een rebalance?

Rebalancen is eigenlijk onderhoud aan je beleggingsportefeuille. Een soort kleine beurt om te zorgen dat de verhouding tussen jouw aandelen(fondsen) en obligatie(fondsen) netjes in evenwicht blijft. Bijvoorbeeld door aandelen te verkopen en extra obligaties te kopen.

We beleggen dagelijks de nieuw binnengekomen stortingen en we verkopen eventueel beleggingen om geld in het geval van een opname vrij te maken. Hierbij zorgen we er meteen voor dat de Semmie portefeuilles in balans blijven.


Waarom doen we dit?

Het kan goed zijn dat bijvoorbeeld de aandelenfondsen in jouw portefeuille meer waard zijn geworden. En dat is natuurlijk goed nieuws. Maar daardoor worden die aandelen ook een groter deel van je belegde vermogen. En hoe meer aandelen je hebt in verhouding tot je obligaties, des te groter het beleggingsrisico is dat je neemt. Of dit bij jou past, heb je van tevoren aangegeven. Met onze automatische rebalance zorgen we dat de verhouding van aandelen- en obligatiefondsen weer past bij jouw risicoprofiel.


Wat moet jij doen?

Niets. Semmie monitort je beleggingen. En we houden in de gaten of je portefeuille in balans is. Als een aanpassing nodig is, dan regelen we dat automatisch voor je.