Onze beleggingen

Automatische rebalancing

Rebalancen is niets meer dan het onderhoud dat we plegen aan je beleggingsportefeuille. Een soort kleine beurt om te zorgen dat de verhouding tussen jouw aandelen(fondsen) en obligatie(fondsen) netjes in evenwicht blijft. Bijvoorbeeld door aandelen te verkopen en extra obligaties te kopen.

We beleggen dagelijks de nieuw binnengekomen stortingen en we verkopen eventueel beleggingen om geld in het geval van een opname vrij te maken. Hierbij zorgen we er meteen voor dat de Semmie portefeuilles in balans blijven.


Waarom we automatisch je portefeuille aanpassen

Het kan goed zijn dat de aandelenfondsen in jouw portefeuille meer waard zijn geworden. En dat is natuurlijk goed nieuws. Maar daardoor worden die aandelen ook een groter deel van je totale belegde vermogen. En hoe meer aandelen je bezit in verhouding tot obligaties, des te groter het beleggingsrisico is dat je neemt. Of dit bij jou past, heb je van tevoren aangegeven en staat vast in je risicoprofiel. Als blijkt dat je door de ontwikkelingen van je portefeuille te veel (of te weinig) risico neemt, zorgt onze automatische rebalance ervoor dat de verhouding van aandelen- en obligatiefondsen aangepast wordt zodat je portefeuille aangesloten blijft bij jouw risicoprofiel. Elk kwartaal wordt de allocatie teruggezet naar de beoogde verdeling. Dit zal plaatsvinden na de vijfde werkdag van de maand en wordt verdeeld over maximaal drie werkdagen.


Wat moet jij doen?

Niets. Semmie monitort je beleggingen. En we houden in de gaten of je portefeuille in balans is. Als een aanpassing nodig is, dan regelen we dat automatisch voor je.