Onze beleggingen

Automatische rebalancing

We sturen je beleggingen maandelijks bij. Dit heet rebalancing. Bij Semmie hoef je hier niks voor te doen, dit gaat volledig automatisch. Zo zorgen we dat je blijft beleggen met het risico dat bij jou past.Wat is een rebalance?

Rebalancen is eigenlijk onderhoud aan je beleggingsportefeuille. Een soort kleine beurt om te zorgen dat de verhouding tussen jouw aandelen(fondsen) en obligatie(fondsen) netjes in evenwicht blijft. Bijvoorbeeld door aandelen te verkopen en extra obligaties te kopen.

Semmie handelt twee keer per week. We beleggen dan de nieuw binnengekomen stortingen en we verkopen eventueel beleggingen om geld in het geval van een opname vrij te maken. Op iedere eerste werkdag van de maand vind de rebalance plaats, dan worden alle Semmie portefeuilles weer in balans gebracht. Zo zorgen we ervoor dat de verhouding tussen aandelen en obligaties weer helemaal past bij het bij behorende risicoprofiel.


Waarom doen we dit?

Het kan goed zijn dat bijvoorbeeld de aandelenfondsen in jouw portefeuille meer waard zijn geworden. En dat is natuurlijk goed nieuws. Maar daardoor worden die aandelen ook een groter deel van je belegde vermogen. En hoe meer aandelen je hebt in verhouding tot je obligaties, des te groter het beleggingsrisico is dat je neemt. Of dit bij jou past, heb je van tevoren aangegeven. Met onze automatische rebalance zorgen we dat de verhouding van aandelen- en obligatiefondsen weer past bij jouw risicoprofiel.


Wat moet jij doen?

Niets. Semmie monitort je beleggingen. En we houden in de gaten of je portefeuille in balans is. Als een aanpassing nodig is, dan regelen we dat automatisch voor je.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.