Onze beleggingen

Eén modelportefeuille, drie smaken

Bij Semmie hebben we één modelportefeuille: Semmie’s selectie van aandelen- en obligatiefondsen. In die fondsen beleggen we voor al onze klanten. Ook voor jou. Omdat we geloven dat deze zorgvuldige selectie de best gespreide portefeuille is voor iedere klant die voor langere tijd wil beleggen.

Deze selectie is dus opgebouwd uit aandelen- en obligatiefondsen. Een deel van je geld gaat in aandelenfondsen, een deel in obligatiefondsen. Een aandelenfonds belegt in de aandelen van bedrijven - met soms meer dan 1.000 verschillende aandelen per fonds, verdeeld over verschillende regio's en sectoren. De obligatiefondsen bestaan uit leningen aan bedrijven of overheden. We kiezen alleen fondsen die goed scoren op duurzaamheid. Geen corrupt bestuur of wapenhandel dus.


Drie smaken in risico

Wanneer je bij Semmie start met beleggen, stellen we je een aantal vragen over jouw wensen en verwachtingen. We willen bijvoorbeeld van je weten hoeveel risico je wil en kan nemen. Op basis daarvan krijg je een persoonlijk beleggingsplan, waar in staat in welk beleggersprofiel binnen de modelportefeuille je het beste past. Het verschil in de drie beleggersprofielen zit hem in de verhouding van aandelen en obligaties. Aandelen hebben in de regel meer risico dan obligaties. Kies je voor wat minder risico, dan koopt Semmie meer obligaties voor je. Wil je iets meer risico nemen, dan koopt Semmie in verhouding meer aandelen voor je.


Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie