Onze beleggingen

Drie modelportefeuilles, vier smaken

Bij Semmie beleggen we voor je per rekening in één van de drie modelportefeuilles, de Solid portefeuille, de Smart portefeuille of de Sustainable portefeuille.

De Solid portefeuille is de portefeuille waarbij je belegt (afhankelijk van het gekozen risicoprofiel) in een combinatie van aandelen- en obligatiefondsen. Het doel is om een mooi gemiddeld marktrendement te behalen op de lange termijn.

De Smart portefeuille is een modelportefeuille waarbij het draait om een gezonde verhouding tussen aandelen en obligaties, maar ook private markten. Door te kiezen voor een extra beleggingscategorie, en daardoor te beleggen in meer posities, sluit deze portefeuille aan bij een belegger die op zoek is naar een bredere spreiding van beleggingen, maar waarbij de nadruk niet per se hoeft te liggen op duurzaamheid. Al krijgt ook duurzaamheid in deze portefeuille een plek.

De Sustainable portefeuille is onze portefeuille met de meeste focus op duurzaamheid. De portefeuille bestaat allereerst uit bedrijven die bijdragen aan de vermindering van CO2-uitstoot of een bijdrage leveren aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Maar natuurlijk blijven we ook bij deze portefeuille streven naar een aantrekkelijk rendement.

Voor welke portefeuille je ook kiest, bij Semmie kies je altijd voor vermogensbeheer waar persoonlijke service, beleggingsexpertise en de digitale gemakken van deze tijd centraal staan. En onze ambitie om duurzaam beleggen voor iedereen toegankelijk te maken, blijft natuurlijk ook staan als een huis.


Vier gradaties in risico

Wanneer je bij Semmie start met beleggen, stellen we je een aantal vragen over jouw wensen en verwachtingen. Op basis daarvan krijg je een persoonlijk beleggingsplan, waarin staat in welk beleggersprofiel binnen de modelportefeuille je het beste past. Het verschil in de vier risicoprofielen (defensief, neutraal, offensief en zeer offensief) zit hem in de verhouding van aandelen en obligaties. Aandelen hebben in de regel meer risico dan obligaties. Kies je voor wat minder risico, dan koopt Semmie meer obligaties voor je. Wil je iets meer risico nemen, dan koopt Semmie in verhouding meer aandelen voor je.