Onze beleggingen

Fondsen en spreiding

Wie voor de langere termijn belegt, kiest voor een goed gespreide portefeuille. Met aandelen- en obligatiefondsen. En een goede spreiding over verschillende fondsen, landen en sectoren. Dat is dan ook de basis van onze modelportefeuilles.


Fondsbeleggen

Voor onze klanten beleggen wij in ETF's. Deze ETF's volgen een bepaalde index. De index die een ETF volgt, wordt niet 100% overgenomen. Doordat wij gebruik maken van ETF's zorgen wij ervoor dat jouw inleg over meer dan 5.600 verschillende bedrijven in verschillende landen en sectoren wordt gespreid als je in onze ESG portefeuille belegt. Beleg je in onze impact portefeuille dan beleggen we voor je in 12 ETF's bestaande uit ongeveer 1.800 bedrijven.


Spreiding van aandelen

Als je belegt in aandelen is spreiding van levensbelang. Het kan zomaar dat een bedrijf failliet gaat of te maken krijgt met een onvoorziene tegenslag. Als dit bij één bedrijf gebeurt dan is er nog geen paniek, maar als alle bedrijven in een land te maken krijgen met die tegenslag heb je wel een probleem. Een recent voorbeeld is de oorlog in Oekraïne die voor onzekerheid zorgde op het Europese continent. Om deze reden spreiden we bij Semmie de beleggingen wereldwijd en over verschillende sectoren.


Spreiding van obligaties

Bij obligaties ligt de spreiding niet alleen bij de verschillende bedrijven of sectoren waar je in belegt. Maar ook moet je rekening houden met de looptijd. De looptijd van een obligatie is de tijd die het nog duurt voordat de obligatie wordt afgelost. Hoe langer de looptijd, hoe groter het effect van eventuele veranderingen in de rente. Bij Semmie zorgen we er dus voor dat we ook op het gebied van looptijd een spreiding in de portefeuille aanbrengen.