Onze beleggingen

Fondsen en spreiding

Wie voor de langere termijn belegt, kiest voor een goed gespreide portefeuille. Met aandelen- en obligatiefondsen. En een goede spreiding over verschillende aandelen, landen en sectoren. Dat is dan ook de basis van onze modelportefeuille.


Fondsbeleggen

Voor onze klanten beleggen wij in duurzame beleggingsfondsen. Deze beleggingsfondsen zijn gekoppeld aan een bepaalde index. De index die een fonds volgt, wordt niet 100% overgenomen. Daar zit de duurzame filter overheen. Dit filter zorgt ervoor dat alleen de aandelen of obligaties van de meest duurzame bedrijven geselecteerd worden. Met het gebruik van beleggingsfondsen kunnen we ervoor zorgen dat een portefeuille van €500 gespreid is over meer dan 1.700 verschillende bedrijven.


Spreiding van aandelen

Als je belegt in aandelen is spreiding van levensbelang. Het kan zomaar dat een bedrijf failliet gaat of te maken krijgt met een onvoorziene tegenslag. Als dit bij één bedrijf gebeurt dan is er nog geen paniek, maar als alle bedrijven in een land te maken krijgen met die tegenslag, heb je wel een probleem. Een actueel voorbeeld is de Brexit. Om deze reden spreiden we bij Semmie de beleggingen wereldwijd en over verschillende sectoren.


Spreiding van obligaties

Bij obligaties ligt de spreiding niet alleen bij de verschillende bedrijven of sectoren waar je in belegt. Obligaties hebben namelijk ook een looptijd waarmee je rekening dient te houden. De looptijd van een obligatie is de tijd die het nog duurt voordat de obligatie wordt afgelost. Hoe langer de looptijd, hoe groter het effect van eventuele veranderingen in de rente. Bij Semmie zorgen we er dus voor dat we ook op het gebied van looptijd een spreiding in de portefeuille aanbrengen.Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie