Hi, wij zijn Semmie

We maken beleggen mogelijk voor iedereen

How it all started

Wat ging er aan vooraf?

Semmie is dan wel een fintech startup, maar de geschiedenis erachter gaat terug naar 1978 toen de vader van founder Sem jr, hoe toepasselijk Sem Sr., zijn carrière in de beurshandel begon. Als 16-jarige begon Sem jr. bij het bedrijf van zijn vader.

Het idee

Het idee voor Semmie is geboren vanuit de frustratie dat beleggen alleen voor mensen met veel geld leek weggelegd. Sem van Berkel Jr. is Semmie gestart om beleggen voor iedereen mogelijk te maken, dus ook voor mensen zonder kennis van beleggen en met een beperkt budget.

Ontwikkeling

Door middel van fractioneel beleggen wordt de basis gelegd voor het beleggingsmodel van Semmie. Samen met oud buurjongen en jeugdvriend Lodewijk (co-founder) begint ook het online platform van Semmie vorm te krijgen.

Leeg kantoor Amsterdam

Na de nodige uurtjes doorgebracht te hebben in wegrestaurants, thuis achter de PC en in koffiezaakjes krijgt Semmie in 2016 eindelijk een echt kantoor. Een leeg, oud, garage pand te Amsterdam.

Nieuwe Semmie's

Inmiddels hebben we ons team stevig uitgebreid met nieuwe Semmie’s. Het team bestaat nu uit Lindylou, Marjan, Daan, Rick, Coco, Bas, Lodewijk en Sem Jr.

Laat ze maar lachen

Semmie gaat stichting ‘Laat ze maar lachen' steunen, niet met geld maar door uitjes te organiseren en mee te helpen als begeleider. Twee keer per jaar nemen we de kinderen van ouders die het niet zo breed hebben mee op een fantastisch uitje waar de kinderen het nog lang over hebben.

Lancering Semmie

Begin augustus 2016 is Semmie live gegaan voor het grote publiek. De Telegraaf besteedde aandacht aan Semmie als ‘Starter van de week’ en ook Sprout.nl publiceerde een leuk artikel. De interesse was er gelukkig, de ambitie van Semmie om de beleggingswereld toegankelijker te maken wordt enthousiast ontvangen.

Semmie genomineerd

Semmie wordt genomineerd voor de Dutch Fintech Awards 2017. Hoe awesome is dat! Semmie is de eerste vermogensbeheerder met een volledig online onboarding proces met digitale handtekening.

Meer Semmie's

Inmiddels werken ook Rutger Jan en Marlize hard aan onze missie om beleggen nog toegankelijker en leuker te maken voor iedereen.

Een rekening in 3 minuten

Semmie gaat nog een stapje verder. Als enige vermogensbeheerder van Nederland kun je bij Semmie binnen 3 minuten een volledige beleggingsrekening (IBAN) openen. Je kunt gelijk geld storten door middel van iDeal, zodat we meteen voor je kunnen gaan beleggen.

Alé

Semmie goes Belgium en zet zijn eerste stapjes in het buitenland. Kleine stapjes weliswaar, maar de eerste buitenlandse klanten weten de weg te vinden naar Semmie en daar zijn we trots op. Semmie opent binnenkort de Belgische variant, Semmie.be.

One Job, One Team

Bas

Coco

Daan

Lin

Lodewijk

Marlize

Marjan

Mees

Rick

Sem Jr.

Vincent

Wesley

semmie-tower

#thinkbigstartsmall

Nu starten