Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Director

Persbericht: Online vermogensbeheerder Semmie neemt branchegenoot Indexus over

Indexus, ook bekend van de vermogensbeheerpropositie Dexxi, wordt overgenomen door Semmie.

De Amsterdamse online vermogensbeheerder ziet hiermee het beheerd vermogen met €400 miljoen stijgen. Oprichter Sem van Berkel Jr. is zeer tevreden: “Middels overnames kunnen we onze groei verder versnellen. Door onze digitale propositie kunnen we tegelijkertijd een betere service tegen lagere kosten leveren dan klassieke vermogensbeheerders. Schaalvergroting levert daardoor een belangrijke bijdrage aan onze bedrijfsdoelstellingen.” De overname bevestigt de huidige consolidatieslag in de markt voor zelfstandige vermogensbeheerders die reeds enkele jaren gaande is.


Semmie en Indexus slaan handen ineen

Semmie en Indexus hebben elkaar gevonden in een gedeelde visie, waarin toegankelijkheid, transparantie en duurzaamheid centraal staan. Daarnaast is het beleggingsbeleid van beide partijen gericht op lange termijn en spreiding. De vermogensbeheerklanten van Indexus en Dexxi komen in de loop van dit jaar over, samen met het team van Indexus. Voor klanten betekent dit onder andere dat zij toegang krijgen tot de Semmie App, blijven profiteren van lage kosten, er vaker voor ze wordt gehandeld en daarnaast kunnen kiezen uit twee verschillende duurzame modelportefeuilles. Door onze krachten en expertise te bundelen verwachten we nog sterker te staan voor toekomstige groei.

Martijn Receveur van Indexus: “We zijn zeer verheugd om met Semmie samen verder te gaan. Het voltallige team van Indexus verhuist bovendien mee en blijft actief betrokken en de aandeelhouders van Indexus Groep gaan participeren in de Semmie groep. Met ons eigen label Dexxi hadden we al focus op online, maar nu we onze krachten bundelen versnellen we deze ontwikkeling. Verder kunnen we onze kracht op het gebied van relatiebeheer nu bundelen met het digitale beleggingsplatform van Semmie. Daardoor verbetert de kwaliteit van onze dienstverlening aan onze bestaande klanten en intermediairs. We kijken er naar uit om vanuit deze nieuwe basis samen verder te groeien naar de toekomst.”


Over Semmie

Semmie is een label van Semmie Group B.V. en maakt onderdeel uit van de Semmie groep, welke ook bestaat uit het digitale beleggingsplatform ONYXX. Semmie is in 2017 opgericht door Sem van Berkel Jr. en Lodewijk Kalden, uit ontevredenheid met het weinig dynamische aanbod van klassieke vermogensbeheerders. Semmie levert haar diensten volledig digitaal, gecombineerd met een uitstekend bereikbare en persoonlijke klantenservice.


Over Indexus Groep

Indexus is gespecialiseerd in vermogensbeheer en beleggingsadvies. Indexus is in 1997 opgericht met kantoren in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven en Heerenveen. De medewerkers van Indexus zijn gedreven experts die de klant en zijn of haar vermogen de aandacht geven die het verdient.


Voor de redactie:

  • Voor vragen of toelichting kunt u terecht bij Jochem Davids, Head of Transformation bij Semmie, via j.dav@semmie.nl
  • Over financiële details worden geen mededelingen gedaan.
  • Download onze perskit.