Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Persbericht: Fintech-vermogensbeheerder Semmie haalt €3,5 miljoen groeigeld op

Fintech-vermogensbeheerder Semmie haalt €3,5 miljoen groeigeld op

De Amsterdamse fintech-vermogensbeheerder Semmie heeft €3.5 miljoen opgehaald voor de verdere groei van het beheerd vermogen middels overnames en organische groei middels de doorontwikkeling van het zelf-ontwikkelde online vermogensbeheerplatform. De investering is afkomstig van een groep succesvolle ondernemers, die deels reeds eerder in het bedrijf investeerde.


Groei van de Assets under Management door overnames

Semmie wil het opgehaald vermogen aanwenden voor de groei van de Assets under Management, middels overnames. Hierbij richt de Amsterdamse vermogensbeheerder zich in eerste instantie op portefeuilles met beleggers met een belegd vermogen van tussen de €500 en €250.000. Oprichter Sem van Berkel Jr.: ‘Door striktere eisen voor compliance, toenemende concurrentie tussen vermogensbeheerders en de wens voor digitalisatie vanuit de klant is het voor veel vermogensbeheerders steeds lastiger om hun klanten in dit segment op een rendabele manier te bedienen. Door ons zelf ontwikkelde platform zijn wij uitermate schaalbaar en zijn deze klanten meer dan welkom bij ons. Wij kijken dan ook nadrukkelijk naar klantportefeuilles in dit segment’.


ONYXX-platform

Dit zelf-ontwikkelde platform noemt Semmie het ‘ONYXX-platform’. Het platform biedt een volledige front-end- en middleware-oplossing. Op basis hiervan kunnen nieuwe klanten volledig in-app (iOS en Android) klant worden, stortingen doen, meldingen ontvangen, contact opnemen en hun beleggingen inzien en beheren. Middels een custom CMS-systeem wordt de volledige administratie automatisch verwerkt, waardoor Semmie volledig schaalbaar is’.


Oók sterke organische groei

Het afgelopen jaar groeiden de Assets under Management bij Semmie sterk. Het bedrijf wil deze groei verder versterken door onder andere de markt voor zakelijk beleggen en lijfrentes (pensioenbeleggen) te betreden. Het aantal zelfstandigen in Nederland blijft sterk groeien. “Omdat zich onder onze klanten al veel zelfstandige ondernemers bevinden, is het niet meer dan logisch om ook een pensioenproduct aan hen aan te bieden’, aldus Van Berkel.

De laatste weken van het jaar ziet Van Berkel ook veel groei in het aantal kind- en kleinkindrekeningen. Van Berkel: “In de app kunnen ouders en grootouders eenvoudig rekeningen aanmaken voor hun kinderen en kleinkinderen. Vooral aan het einde van het jaar zien we dat dit op grote schaal gedaan wordt. Doordat Semmie duurzaam belegt is dit kerstcadeau niet alleen een investering in de toekomst voor je kinderen, dat spreekt mensen aan’.


Over Semmie

Als onafhankelijk digitaal beleggingsplatform maakt Semmie beleggen toegankelijk. Daartoe houdt het de dienstverlening transparant, duurzaam en gebruiksvriendelijk. Semmie werkt met een lage minimale inleg van €500 en kent geen verborgen kostenpercentages. Het rekent slechts de lage, vooraf gecommuniceerde, fee van 0,75%. Exclusief fondskosten. Deze zijn voor de ESG portefeuille 0,17% en voor impact portefeuille 0,27%. De fondskosten zijn in de koers zijn verwerkt.

Semmie biedt zijn klanten duurzame beleggingsopties en heeft daarbij als uitgangspunt beleggen voor de lange termijn. Met het innovatieve online platform geeft het zijn beleggers professionele controle over hun portefeuille, die zij 24/7 kunnen inzien en aanpassen. Middels volledige in-app onboarding kunnen zij zich via hun smartphone aanmelden, waarna Semmie vervolgens, op basis van hun risicoprofiel hun inleg belegt.