Samen het verschil maken

27 september 2023
Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Samen het verschil maken

Veel mensen zijn niet alleen op zoek naar een goede beleggingsoplossing, maar hebben ook de behoefte aan een financieel adviseur die met ze meekijkt naar de gehele financiële situatie. Voor die adviseurs heeft Semmie het Semmie Adviseursportaal ontwikkeld, met als doel om jou als adviseur, maar ook je cliënten, zo goed mogelijk te ondersteunen en te ontzorgen.


Financieel advies

Digitalisering helpt ons om slim en snel met elkaar samen te werken. Online waar het kan en persoonlijk contact waar gewenst. Adviseurs spelen een belangrijke rol in de financiële gezondheid van hun cliënten. Vooral het helpen vasthouden aan gekozen doelen en strategieën helpt hierbij. Kortom, veel werknemers en ondernemers kunnen op basis van jouw advies betere financiële beslissingen nemen. Vanwege de groeiende behoefte aan advies blijven wij investeren in de samenwerking met onafhankelijke adviseurs. Semmie wil naast die adviseur staan met goede oplossingen, passend bij de behoefte van hun relaties. Daar kunnen we – als vermogensbeheerder en adviseur samen – het verschil maken.Een samenwerking die ons allemaal sterker maakt

We hebben inmiddels bewezen dat het intermediaire en directe distributiekanaal prima naast elkaar kunnen bestaan. De behoefte aan totaaladvies zien wij sterk toenemen. Ongeacht met welke levensgebeurtenissen men te maken krijgt, we zien dat de hulp van een adviseur van grote toegevoegde waarde is. Een adviesgesprek waarin het nu, straks en later aan bod komt.

Voor adviseurs is het belangrijk dat ze kunnen samenwerken met een vermogensbeheerder die bereikbaar is, in oplossingen denkt en hun cliënten verder helpt. Daarom denken wij graag mee. Een groot voordeel is ook dat onze klantenservice direct via het portaal kan meekijken in de gegevens wanneer een cliënt contact opneemt.


Voor nu en in de toekomst

Doordat we alle disciplines zelf binnenshuis hebben, van Legal tot IT en Design, zijn we in staat het Semmie platform en het Adviseursportaal te blijven ontwikkelen aan de hand van technische ontwikkelingen en nieuwe wet- en regelgeving waar rekening mee gehouden moet worden. We ontwikkelen het Adviseursportaal bovendien door op basis van de behoeften van de adviseurs met wie we samenwerken.


Het Semmie Adviseursportaal

In het Semmie Adviseursportaal kun je als adviseur je cliënten helpen bij het openen van een beleggingsrekening, monitoren of het doel van de cliënt haalbaar, realistisch en on track is, en jouw vergoeding automatisch incasseren. Wij hebben de verantwoordelijkheid voor het openen en beheren van de rekening. Jij hoeft als adviseur - die ook druk bezig is met alle andere onderdelen van de financiële situatie van een cliënt - niet meer na te denken over in welke regio’s, categorieën of sectoren er belegd wordt. Dat is namelijk onze taak. Ook voor het beantwoorden van alle vragen, van jou als adviseur maar ook van je cliënten, over het openen van de rekening of de beleggingen waarin geïnvesteerd wordt, zijn wij verantwoordelijk. En deze taak nemen we serieus: onze klantenservice is zeven dagen per week van 8:00 tot 22:00 uur bereikbaar.


Een kijkje in het portaal

Via onderstaande video kun je alvast een kijkje nemen in het portaal. Dit is hoe het aanmaken van een rekening voor een cliënt eruit ziet:


Deze functionaliteiten biedt het Semmie Adviseursportal jou

  1. Open gemakkelijk online een beleggingsrekening: Semmie biedt diverse beleggingsrekeningen, persoonlijk, gezamenlijk, zakelijk, lijfrente (opbouwend en uitkerend) en kind- en kleinkindrekeningen aan zodat je optimaal kunt inspelen op klantbehoeften. We zetten de mogelijkheden van het Semmie Adviseursportaal graag voor je op een rij:
  2. Voorstel aanmaken: In het Semmie Adviseursportaal maak je eenvoudig een nieuw voorstel aan voor de klant. Het proces begint met het maken van een nieuw voorstel, waarbij je het rekeningtype kiest en de gebruikersgegevens invult, inclusief de vergoeding.
  3. Quick Plan genereren: Aan een nieuw voorstel voor een rekening koppel je eenvoudig een Quick Plan. Met een Quick Plan zie je snel het verwachte beleggingsresultaat van een klant door een doelbedrag, beleggingshorizon, inleg, risicoprofiel en portefeuille te selecteren. Je kunt meerdere 'Quick Plans' genereren om resultaten in verschillende scenario's te tonen om zo tot het gewenste voorstel te komen.
  4. Rekening aanmaken: Het aanmaken van een rekening via het Semmie Adviseursportaal is eenvoudig. Je kunt als adviseur jouw cliënt deels of volledig ‘onboarden’ in vier stappen: persoonlijke gegevens, kennis- en ervaringstoets, risicobereidheid en duurzaamheidsvoorkeur. De volgorde bepaal je zelf. Na het invullen van alle of een deel van de gegevens kun je de cliënt uitnodigen om de laatste stappen te doorlopen. Je klant hoeft dan enkel nog de gegevens te controleren, een bedrag te storten en akkoord te gaan met de voorwaarden.
  5. Volledig verzorgde kapitaaloverdracht: Heeft jouw klant al elders een 3e pijler pensioen opgebouwd? Dan verzorgen wij de kapitaaloverdracht van A tot Z en rekenen daar geen kosten voor.
  6. Vergoeding instellen: Het Semmie Adviseursportaal biedt ook de mogelijkheden voor het instellen van een vergoeding voor jouw advieswerkzaamheden, die wij automatisch incasseren.
  7. Inzicht in de rekening: Per rekening heb je een helder inzicht in de prestaties van de beleggingen, de samenstelling van de portefeuille en een overzicht van transacties. Alle veranderingen bij jouw klanten geef je gewoon online door. Zo heb je altijd een actueel overzicht van de situatie van jouw klanten.
  8. Doelverwachting: Met welk doel de klant ook belegt, uiteindelijk draait het erom of je dat doel ook bereikt. Op basis van diverse variabelen checken we of het doel een realistisch haalbaar scenario is.
  9. Geen verborgen kosten, één duidelijke fee: Bij Semmie ontvangt jouw klant een korting waardoor de fee slechts 0,65% per jaar is. That’s it. Dus geen opzegkosten, performance fee, transactiekosten of andere kosten.
  10. Semmie App: De klant kan 24/7 de prestaties van de beleggingen volgen en stort eenvoudig geld op de beleggingsrekening door middel van iDEAL of een automatische incasso. Geld opnemen of meerdere rekeningen aanmaken? Geen probleem, de klant kan ook zelf aan de knoppen draaien. Wij doen dus de rest.


Samengevat is Semmie een waardevolle partner voor financieel adviseurs. Duurzaam beleggen, transparante tarieven, persoonlijke aandacht en praktische tools ondersteunen je rol effectief en bouwen aan financiële toekomst. Als je alles over het Semmie Adviseursportaal wilt nalezen, ga dan naar onze Support-sectie. Daar vind je veel over wat je moet weten.


Met ons samenwerken?

Wil je met ons samenwerken zodat ook jij straks kan profiteren van de mogelijkheden van ons toekomstgerichte platform? Wil je een keer een demo, of heb je nog vragen over het Semmie Adviseursportaal? Laat dan in het bovenstaande formulier je gegevens achter. Vervolgens zal onze Sales Director, Jochem Baalmann zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.