Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Director

Persbericht: Vermogensbeheerder Semmie neemt branchegenoot Index Capital over

Na de overname van Indexus Groep eerder dit jaar, neemt Semmie Group nu ook Index Capital en haar dochterlabel BeCapital over.

De winnaar van 3 opeenvolgende IEX Gouden Stieren in 2020, 2021 en 2022, wordt onderdeel van Semmie. Met de overname nadert Semmie de grens van één miljard euro aan beheerd vermogen. Dankzij de overname is er een nog grotere groep klanten die gaat profiteren van het digitale beleggingsplatform van Semmie.

Met het samengaan van deze partijen realiseert Semmie een substantiële groei van het beheerd vermogen. Oprichter Sem van Berkel Jr. kijkt dan ook vol vertrouwen vooruit: “Door middel van strategische overnames versterken we onze positie in de markt verder. Bovendien stelt de schaalvergroting ons in staat om zeer concurrerende tarieven aan te bieden, zonder concessies te doen aan de uitzonderlijke service die we leveren. Met de ontwikkeling van ons eigen platform en onze jarenlange expertise in vermogensbeheer zijn we klaar voor de toekomst."


Semmie en Index Capital bundelen krachten

Semmie en Index Capital hebben eenzelfde beleggingsbeleid gericht op indexbeleggen. Semmie heeft de afgelopen jaren intensief geïnvesteerd in digitalisering, waardoor klanten profiteren van online-mogelijkheden, zoals 24/7 inzicht in hun portefeuille en storten via iDEAL. Daarnaast is het platform erop ingericht om te voldoen aan de toenemende wet- en regelgeving, zoals de Europese Mifid II en privacyregels.

De vermogensbeheerklanten van Index Capital komen in de loop van het jaar over. Zij krijgen hierbij toegang tot het Semmie platform en blijven profiteren van lage kosten. De beleggingsexperts van Index Capital verhuizen grotendeels mee en borgen daarmee de hoge graad van persoonlijke service die hun klanten gewend zijn.


“We delen het geloof dat de toekomst van vermogensbeheer online ligt, maar dat de klant wel een vertrouwd gezicht verwacht. Daarin hebben beide partijen elkaar gevonden.”

– Hans Dubbeldam, medeoprichter Index Capital


Over Semmie

Semmie is een label van vermogensbeheerder Sem.nl en maakt onderdeel uit van Semmie Group, welke ook bestaat uit het digitale beleggingsplatform ONYXX. Semmie is in 2017 opgericht door Sem van Berkel Jr. en Lodewijk Kalden, uit ontevredenheid over het weinig digitale aanbod van klassieke vermogensbeheerders. Semmie levert haar diensten volledig digitaal, gecombineerd met een uitstekend bereikbare en persoonlijke klantenservice.


Over Index Capital

Index Capital is een beleggingsonderneming met gezamenlijk ruim 100 jaar ervaring op het gebied van beleggen en vermogensbegeleiding. De vermogensbeheerder richt zich specifiek op indexbeleggen en persoonlijke service en is een van de grotere indexbeleggers van Nederland en België.


Voor de redactie

  • Voor vragen of toelichting kunt u terecht bij Jochem Davids, Chief Growth Officer bij Semmie, via j.dav@semmie.nl
  • Over financiële details worden geen mededelingen gedaan.
  • Download onze perskit.