Pensioen uitkeren

Met een uitkerende lijfrenterekening laat je je opgebouwde pensioenkapitaal periodiek uitkeren terwijl de rest van je vermogen wordt doorbelegd.

Drie modelportefeuilles

Solid, Smart & Sustainable

Storten en opnemen

Eenvoudig online of via de app

Stel je vraag op elk moment

7 dagen per week

Volg 24/7 je beleggingen

Waar je ook bent

Voordeel van doorbeleggen

Het voordeel van een uitkerende lijfrenterekening waarbij je blijft beleggen is dat je kapitaal kan blijven groeien, terwijl je tegelijkertijd een periodieke uitkering ontvangt.

JOUW LIJFRENTE, JOUW KEUZES

Lijfrente laten uitkeren

Het is belangrijk dat je pensioen wordt uitgekeerd op een manier die bij jouw situatie en wensen past. Zo kies je zelf de duur van de uitkeringsperiode en heb je de mogelijkheid om te kiezen met welke frequentie je jouw uitkeringen wilt ontvangen: per maand, per kwartaal of per jaar. Je hebt keuze uit een oudedagslijfrente of een tijdelijke oudedagslijfrente. Om tot een optimale uitkering te komen, kan het slim zijn om voor een combinatie van de rekeningen te gaan.

Oudedagslijfrente

Een oudedagslijfrente kent een minimum uitkeringsperiode van 20 jaar, die begint vanaf het moment waarop je de AOW-leeftijd hebt bereikt. Stel je de uitkeringen uit? Dan worden deze jaren afgetrokken van de 20 jaar. Bij 3 jaar uitstel betekent dit bijvoorbeeld een minimum uitkeringsperiode van 17 jaar.

Tijdelijke oudedagslijfrente

Voor een tijdelijke oudedagslijfrente geldt een minimale looptijd van 5 jaar. Aan de periodieke uitkeringen zit dan wel een maximaal bedrag per jaar verbonden.

Uitkerende lijfrente afsluiten?

Als je interesse hebt om in de toekomst je opgebouwde lijfrente bij Semmie te laten uitkeren, is het van belang om te kijken naar jouw persoonlijke situatie en wensen. We helpen je graag verder.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.