Krachtenbundeling

Wat zijn de verschillen tussen Semmie en Dexxi?

Ondanks dat Semmie en Dexxi in veel opzichten vergelijkbaar zijn, is er een voor de hand liggend verschil. Semmie ziet er anders uit. De nieuwsbrieven, het beleggingsplan en natuurlijk de app hebben de typische Semmie stijl.

Daarnaast zit er een groot verschil in de organisatie. Semmie is onderdeel van de Semmie groep en binnen deze organisatie wordt nauw samengewerkt tussen verschillende disciplines, zoals beleggingsexperts, designers en IT developers. Door deze diversiteit onderscheidt Semmie zich van andere vermogensbeheerders: Semmie is namelijk zelf in staat om verbeteringen (voor jou als klant) door te voeren en is hiervoor niet afhankelijk van andere partijen.

Ook op het gebied van beleggingen en functionaliteiten voor beleggers zijn er aantal verschillen tussen Semmie en Dexxi. Een overzicht:


Verschil Semmie Dexxi
Beleggingsplatform: Eigen ontwikkeld platform Saxo Bank
Handelsfrequentie: Elke werkdag Eén keer per week
Beleggen via een app? Ja Nee
Kosten: Tot €500.000 een beheerfee van 0,75%. Voor klanten via een tussenpersoon: een beheerfee van 0,65%. Vanaf €500.000 een beheerfee van 0,65%. Tot €250.000 een beheerfee van 0,80%. Voor klanten via een tussenpersoon: een beheerfee van 0,68%
Aantal modelportefeuilles: Twee: ESG portefeuille en impact portefeuille Eén
Stortingsmogelijkheden: Directe bankoverboeking, iDeal, Bancontact, Automatische Incasso Directe bankoverboeking
Duurzaam beleggen: Mogelijk op twee manieren: ESG beleggen of impactbeleggen Eén smaak
Type rekeningen: Persoonlijk, kind, kleinkind, lijfrente, zakelijk Persoonlijk, kind lijfrente, zakelijk


Ook op het gebied waarop de beleggingen beheerd worden (bij een eventueel faillissement) verschillen beide partijen van elkaar. Momenteel wordt er onderscheid gemaakt tussen het cashgeld dat op de rekening van de klant staat en de beleggingen die deze bezit. Het cashgeld dat op de rekening staat valt onder het depositogarantiestelsel.

Om ervoor te zorgen dat de beleggingen en het geld van klanten beschermd zijn, werkt Semmie met een Stichting. Deze Stichting heet de Stichting Bewaarinstelling Semmie en wordt gebruikt voor het bewaren van het geld en de beleggingen van onze klanten.

Met de Stichting zorgt Semmie ervoor dat wanneer Semmie failliet mocht gaan, de beleggingen en het geld van onze klanten altijd buiten de boedel van Semmie vallen. De Stichting Bewaarinstelling Semmie bewaart het geld en de beleggingen op aparte rekeningen bij een bank en hoort bij Semmie, maar staat (juridisch gezien) wel los van Semmie.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat