Anti-witwasbeleid en klantidentificatie

Waarom stelt Semmie vragen over de persoonlijke/financiële situatie van mijn cliënt?

Semmie stelt vragen over de persoonlijke en financiële situatie om te voldoen aan de vereisten van het anti-witwasbeleid (Wwft). Dit beleid heeft tot doel om witwassen en financiering van terrorisme tegen te gaan.

Door gerichte vragen te stellen over de persoonlijke en financiële situatie, kan Semmie vaststellen of er eventuele risico's bestaan met betrekking tot witwassen en financiering van terrorisme. In geval van identificeerbare risico's kan Semmie aanvullende maatregelen treffen om deze risico's te beheersen.

De verstrekte informatie kan specifiek worden gebruikt voor de volgende doeleinden:

  • Het beoordelen of de cliënt wordt beschouwd als een risicopersoon. Een risicopersoon is iemand met een verhoogde kans op betrokkenheid bij witwassen of financiering van terrorisme.
  • Het beoordelen of een uitgevoerde transactie als risicovol wordt beschouwd. Een risicovolle transactie is een transactie die een verhoogd risico heeft om te worden misbruikt voor witwassen of financiering van terrorisme.

Indien je meer informatie wenst over ons beleid, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice via de chat.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat