Anti-witwasbeleid en klantidentificatie

Welk anti-witwasbeleid hanteert Semmie?

Semmie neemt haar verantwoordelijkheid om witwassen en andere vormen van financiële criminaliteit te bestrijden zeer serieus. We werken nauw samen met gerenommeerde partners om ervoor te zorgen dat onze diensten veilig en betrouwbaar zijn.

De voornaamste pijlers van het anti-witwasbeleid van Semmie zijn:

  • Cliëntenonderzoek: Voordat we een rekening openen, voert Semmie een grondig onderzoek uit naar de cliënt. Dit omvat identiteitsverificatie, herkomst van fondsen en het doel van de rekening.
  • Monitoring: Semmie houdt het gebruik van haar diensten nauwlettend in de gaten op verdachte activiteiten. Dit omvat het opsporen van ongebruikelijke transactiepatronen en grote bedragen.
  • Meldplicht: Semmie is wettelijk verplicht om verdachte activiteiten te melden aan de bevoegde autoriteiten.


Wat gebeurt er als Semmie verdachte activiteiten detecteert?

Wanneer Semmie verdachte activiteiten detecteert, wordt er een grondig onderzoek uitgevoerd. Als de verdachte activiteiten worden bevestigd, zal Semmie deze melden aan de bevoegde autoriteiten. Daarnaast zal Semmie passende maatregelen nemen, zoals het bevriezen of sluiten van de rekening.


Waarom is het voorkomen van witwassen zo belangrijk?

Semmie is een beleggingsinstelling en volgt daarom de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Deze wet heeft als doel te voorkomen dat crimineel verdiend geld wordt witgewassen via financiële instellingen.

Ons streven is naar een rechtvaardigere en veiligere wereld. We willen voorkomen dat de middelen die we beheren bijdragen aan financiële criminaliteit. Door witwassen te voorkomen, dragen we bij aan het bestrijden van deze activiteiten en het versterken van een veiligere samenleving.

Aanvullende informatie over de Wwft is beschikbaar op de website van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).


Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat