Veiligheid

Staat het geld van mijn cliënten veilig bij Semmie?

Om de beleggingen van onze cliënten te beschermen heeft Semmie een bewaarinstelling opgericht: de Stichting Bewaarinstelling Semmie. Het doel van deze bewaarinstelling is om het vermogen van de cliënt te scheiden van dat van Semmie.

Dankzij deze vermogensscheiding zorgen we ervoor dat de beleggingen beschermd zijn. Mocht Semmie bijvoorbeeld failliet gaan, dan vallen de beleggingen van de cliënt buiten de boedel van Semmie. Ze staan namelijk op hun naam en worden bewaard door de Stichting Bewaarinstelling Semmie. De beleggingen blijven dan ook altijd in het bezit van de cliënt. Als Semmie failliet gaat, heeft de cliënt altijd aanspraak (een vordering) op zijn of haar beleggingen.

Daarnaast vallen de beleggingen ook nog onder het beleggerscompensatiestelsel. Dit is een extra bescherming van je beleggingen tot €20.000 per persoon. Maar omdat de beleggingen ook al gescheiden staan van Semmie, is dit eigenlijk een beetje dubbelop. Zie het maar als een extra vangnet.

Kortom: je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid van de beleggingen bij Semmie. Het geld en de beleggingen van de cliënten zijn op verschillende manieren beschermd. Het geld op de rekening is te allen tijde van de cliënt en staat op zijn of haar naam. Heb je hier toch nog vragen over? Stel die dan via de chat.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat