Duurzaamheid

Hoe duurzaam zijn de fondsen waar Semmie in belegt?

Semmie belegt alleen in duurzame beleggingsfondsen. We houden met het samenstellen van onze modelportefeuille rekening met mens, milieu én maatschappij. Dit gaat dus niet alleen over CO2-uitstoot, maar bijvoorbeeld ook over mensenrechten en goed bestuur. We doen dit omdat we naast financieel rendement ook maatschappelijk voordeel belangrijk vinden.


Duurzaamheid van onze fondsen

Bij Semmie besteden we veel aandacht aan de samenstelling van onze duurzame portefeuille. Om tot een gebalanceerde beleggingsportefeuille te komen maken we een afstemming tussen de samenstelling van onze portefeuille en de (duurzaamheids)risico’s die daarbij gepaard gaan. Hierbij kijken we naar de beoordeling van de fondsen op de ESG-criteria waarbij we de prestaties van de portefeuille toetsen aan een duurzame benchmark.

Voor de beoordeling van de fondsen op de ESG-criteria gebruiken we de MSCI ESG Fund rating. De MSCI ESG Fund rating loopt van CCC tot AAA. Scoort een beleggingsfonds een AAA-rating dan belegt het beleggingsfonds voornamelijk in bedrijven die duurzaamheidsrisico’s goed onder controle hebben. Een beleggingsfonds met een CCC-rating belegt voornamelijk in bedrijven die slecht scoren en kent daarbij een grote blootstelling aan de duurzaamheidsrisico’s.


Huidige samenstelling fondsen en MSCI ESG Fund rating:


Beleggingsfonds

MSCI ESG Fund rating

AMUNDI INDEX MSCI USA SRI UCITS ETF DR HEDGED EUR

AA

Xtrackers MSCI Japan ESG UCITS ETF

AA

UBS MSCI EMU Socially Responsible ETF

AA

UBS MSCI Emerging Markets Socially Responsible ETF

A

Xtrackers II ESG EUR Corp Bond ETF

AA

iShares Euro Corp Bd Sust Screened 0-3 WTF

AA


Duurzaam beleggen en Semmie

In de Semmie portefeuille hebben we alleen maar deze duurzame investeringen. Aan de selectie van onze fondsen besteden we veel aandacht. Zo kijken we niet alleen naar de ESG-score, maar onderzoeken ook de (duurzaamheids)risico’s en toetsen de prestaties van de fondsen aan een duurzame benchmark. Door deze zorgvuldige aanpak wordt Semmie als ‘lichtgroen’ gecategoriseerd volgens de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). Dat betekent dat we met ons beleid bijdragen aan het verduurzamen van het financiële systeem.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie