Duurzaamheid

Hoe duurzaam zijn de fondsen waar Semmie in belegt?

Semmie belegt alleen in duurzame beleggingsfondsen. We houden met het samenstellen van onze modelportefeuilles rekening met mens, milieu én maatschappij en de duurzaamheidsrisico's. We doen dit omdat we naast financieel rendement ook maatschappelijk voordeel belangrijk vinden.


Duurzaamheid van onze fondsen

Bij Semmie besteden we veel aandacht aan de samenstelling van onze duurzame portefeuille. Om tot gebalanceerde beleggingsportefeuilles te komen maken we een afstemming tussen de samenstelling van onze portefeuille en de (duurzaamheids)risico’s die daarbij gepaard gaan. Hierbij kijken we naar de beoordeling van de fondsen op de ESG-criteria waarbij we de prestaties van de portefeuille toetsen aan een duurzame benchmark.

Voor de beoordeling van de fondsen op de ESG-criteria gebruiken we de MSCI ESG Fund rating. De MSCI ESG Fund rating loopt van CCC tot AAA. Scoort een beleggingsfonds een AAA-rating dan belegt het beleggingsfonds voornamelijk in bedrijven die duurzaamheidsrisico’s goed onder controle hebben. Een beleggingsfonds met een CCC-rating belegt voornamelijk in bedrijven die slecht scoren en kent daarbij een grote blootstelling aan de duurzaamheidsrisico’s. Ben je benieuwd wat de MSCI ESG Fund rating is van een specifiek fonds? Neem dan een kijkje op de website van MSCI.


Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat