Duurzaamheid

Hoe verschilt de impact portefeuille van de ESG portefeuille?

Onze ESG portefeuille en impact portefeuille lijken in eerste instantie veel op elkaar, maar toch zijn er wezenlijke verschillen. Met zowel de ESG portefeuille als impact portefeuille beleg je duurzaam en streef je naar een mooi financieel rendement terwijl je ook op een duurzame manier een maatschappelijke bijdrage wilt leveren met je beleggingen.

Met de impact portefeuille ga je hierbij wel een stapje verder dan dat je met de ESG portefeuille doet. Allereerst is bij de impact portefeuille het duurzame aspect belangrijker dan het behalen van financieel rendement. Daarnaast wordt er niet alleen gekeken naar hoe een bedrijf scoort ten aanzien van de ESG-criteria, maar ook naar de concrete en meetbare resultaten die het oplevert. Op deze manier kan gecheckt worden welke positieve impact een bedrijf op de wereld heeft.

Door deze andere aanpak wordt er ook op een andere manier belegt door Semmie. We tonen graag overzichtelijk de verschillen tussen beide manieren van beleggen en hoe beide portefeuilles zijn opgesteld.ESG portefeuille

Impact portefeuille

Doel:

Beleggen in bedrijven die rekening houden met de ESG-factoren: Environment, Social & Governance

Beleg in bedrijven die zich inzetten om de opwarming van de aarde tegen te gaan of bijdragen aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Verhouding

Sociaal rendement en financieel rendement wegen ongeveer net zo zwaar

Sociaal rendement weegt zwaarder dan financieel rendement

Aantal profielen:

Vier: Defensief, Neutraal, Offensief, Zeer offensief

Vier: Defensief, Neutraal, Offensief, Zeer offensief

Fondskosten:

0,14%

0,27%

Aantal ETF’s waarin wordt belegd:

6

12

Aantal bedrijven waarin wordt belegd:

± 4.500

± 1.800


Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.