Duurzaamheid

Wat is duurzaam beleggen?

Duurzaam beleggen is beleggen met oog op de toekomst. Je investeert in bedrijven die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Ze houden niet alleen rekening met natuur en milieu, maar ook met mensenrechten en maatschappij. Dit worden ook wel de ESG-criteria genoemd.


Wat zijn ESG-criteria?

De ESG-criteria zijn de internationale standaard voor duurzaam beleggen. ESG staat voor Environment, Social en Governance. Oftewel: milieu, mens & maatschappij en behoorlijk bestuur. Op deze factoren worden beursgenoteerde bedrijven beoordeeld. Scoren ze hier hoog op én beter dan hun concurrenten, dan worden ze gezien als duurzame belegging.


Heeft duurzaam beleggen invloed op mijn rendement?

Beleggen gaat natuurlijk ook om rendement maken. En dan kan je je afvragen of je rendement inlevert als je duurzaam gaat beleggen. Nee, dat is niet zo. Duurzame beleggingsfondsen doen het vaak net zo goed als gewone beleggingsfondsen. Of soms wel beter.


Waarom kiest Semmie ervoor om duurzaam te beleggen?

Wij geloven dat het behalen van financieel rendement niet ten koste hoeft te gaan van anderen of de wereld. We willen de generaties na ons toch een betere wereld nalaten? Duurzaamheid gaat over visie op de lange termijn. Net zoals beleggen voor de lange termijn zou moeten zijn. Semmie belegt daarom altijd voor de langere termijn. En bedrijven die nu al serieus werk maken van duurzaamheid, zijn klaar voor de uitdagingen van de toekomst. En zullen uiteindelijk ver vooruitlopen op hun concurrenten. Vandaag investeren in duurzaamheid, kan zich op de langere termijn dubbel en dwars terugbetalen.


Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie