Duurzaamheid

Wat is duurzaam beleggen?

Duurzaam beleggen is beleggen met oog op de toekomst, waarbij je ook streeft naar een mooi financieel rendement. Bij Semmie snappen we dat niet iedere belegger hetzelfde is, en dat de mate waarin duurzaam belegd wordt kan verschillen. Daarom kun je bij Semmie op twee manieren duurzaam beleggen:


ESG beleggen

ESG is gebaseerd op het simpele idee dat bedrijven pas een goed en duurzaam rendement kunnen leveren als ze waarde creëren. Dit kan waarde zijn voor stakeholders zoals de werknemers, de klanten en leveranciers. Maar dit kan ook waardecreatie voor het milieu en de maatschappij zijn. Zolang er maar niet alleen aan de eigenaren van het bedrijf wordt gedacht. Je belegt bij deze vorm van beleggen in bedrijven die in hun bedrijfsvoering rekening houden met wat het beste is voor het milieu, de mens en de maatschappij. ESG beleggen doe je met behulp van onze ESG portefeuille.

Meer over ESG beleggen bij Semmie lees je hier.


Impactbeleggen

Impactbeleggen wordt vaak gezien als de groenste vorm van duurzaam beleggen. Je belegt namelijk in bedrijven die actief bezig zijn om op een duurzame manier impact te maken op de wereld. Deze bedrijven ontwikkelen duurzame oplossingen of zijn actief bezig om duurzaam te ondernemen en hun CO2-uitstoot te minimaliseren. Impactbeleggen doe je met behulp van onze Impact portefeuille.

Meer over impactbeleggen bij Semmie lees je hier.


Aan de selectie van onze fondsen voor beide manieren van beleggen besteden we veel aandacht. Zo onderzoeken we de (duurzaamheids)risico’s en toetsen de prestaties van de fondsen aan duurzame benchmarks.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat