Duurzaamheid

Wat verstaat Semmie onder duurzaam beleggen?

Duurzaam beleggen is beleggen met oog op de toekomst, waarbij je ook streeft naar een mooi financieel rendement. Semmie kiest voor duurzame beleggingsfondsen omdat we naast financieel rendement ook maatschappelijk voordeel belangrijk vinden. We houden met het samenstellen van de fondsen rekening met mens, milieu en maatschappij.

Duurzaam beleggen kent bij Semmie twee smaken: ESG beleggen en impactbeleggen.


ESG beleggen

ESG is gebaseerd op het simpele idee dat bedrijven pas een goed en duurzaam rendement kunnen leveren als ze waarde creëren. Dit kan waarde zijn voor stakeholders zoals de werknemers, de klanten en leveranciers. Maar dit kan ook waardecreatie voor het milieu en de maatschappij zijn. Zolang er maar niet alleen aan de eigenaren van het bedrijf wordt gedacht.

ESG beleggen is zodoende een vorm van duurzaam beleggen waarbij je belegt in bedrijven die in hun bedrijfsvoering rekening houden met wat het beste is voor het milieu, de mens en de maatschappij.


Impactbeleggen

Impactbeleggen is een vorm van duurzaam beleggen. Vaak wordt het gezien als de groenste vorm van duurzaam beleggen. Je belegt namelijk in bedrijven die actief bezig zijn om op een duurzame manier impact te maken op de wereld. Deze bedrijven ontwikkelen duurzame oplossingen of zijn actief bezig om duurzaam te ondernemen en hun CO 2-uitstoot te minimaliseren.

Impactbeleggen bestaat daarbij uit 3 componenten:

  • De intentie: een impactbelegger wil beleggen in bedrijven die actief bezig zijn met het maken van een positieve impact op de wereld.
  • Het rendement: er moet natuurlijk ook een mooi rendement behaald worden.
  • De meetbaarheid: de impact die gemaakt wordt moet meetbaar zijn.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat