Handelsbeleid

Hoe werkt het aan- en verkopen van beleggingen?

Bij het aan- en verkopen van beleggingen handelen we bij Semmie met een modelportefeuille die voor elke rekening hetzelfde is. Deze portefeuille bestaat uit een aantal fondsen die in aandelen of obligaties beleggen. Het enige verschil per rekening kan de verhouding van aandelen/obligaties zijn. Dit komt door het gekozen beleggersprofiel. Iedereen blijft dezelfde fondsen houden, maar de aantallen worden anders. Met onze beleggingsportefeuille beleggen we in meer dan 2.000 bedrijven.

Het handelen bij Semmie doen we elke werkdag, met uitzondering van de feestdagen. Semmie gaat vervolgens aan de slag met de totaalorder. We bundelen namelijk alle aangevraagde transacties en zetten dit in een gezamenlijke order. We controleren deze order ook op bijvoorbeeld uitzonderingen die behandeld moeten worden. Vervolgens leggen we een order in.

Semmie handelt alleen in Exchange Traded Funds (ETF’s). Deze fondsen handelen zoals een aandeel, wat betekent dat je het fonds op elk moment kan aan- en verkopen op het moment dat de beurs open is. Zodra je de order inlegt wordt deze dus vrijwel direct uitgevoerd. Hierdoor kunnen we je portefeuille in één keer aankopen. Eén dag na de handelsdag zie je de transacties direct terug in je dashboard.


Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.