Semmie's beleid

Welke benchmarks gebruikt Semmie?

Een benchmark is een vergelijkingsmaatstaf waartegen de prestaties van beleggingsfondsen moeten kunnen worden afgezet. Semmie gebruikt benchmarks om de prestaties van onze portefeuilles te vergelijken. Zo kunnen we onze prestaties vergelijken met de algehele ontwikkeling op de financiële markten.


Rendementsbenchmark ESG portefeuille

De benchmark die Semmie gebruikt om de prestaties van de ESG portefeuille te meten bestaat uit een brede wereldwijde aandelenindex, de MSCI All Country World Index, en een index voor obligaties, de Bloomberg Barclays Euro Aggregate Bond Index.


Over de MSCI All Country World Index:
De MSCI All Country World Index is een index die wordt onderhouden door de onderneming Morgan Stanley Capital International (MSCI). De index bestaat uit ongeveer 3.000 bedrijven uit 23 ontwikkelde landen en 27 opkomende markten. Desondanks is de Verenigde Staten oververtegenwoordigd in de index: de index bestaat voor ruim 57% uit Amerikaanse bedrijven. Japan en China volgen met respectievelijk zo'n 6,7% en 5,3%.


Over de Bloomberg Euro Aggregate Bond Index:
De Bloomberg Euro Aggregate Bond Index is een index die bestaat uit vastrentende obligaties van bedrijven uit de eurozone. De voornaamste sectoren in de index zijn bedrijfs- en staatsobligaties en gesecuriteerde obligaties.


Rendementsbenchmark Impact portefeuille

De benchmark die Semmie gebruikt om haar prestaties te meten van de impact portefeuille bestaat uit een duurzame aandelenindex, de MSCI World Climate Paris Algined Index en een index voor obligaties, de BBG MSCI Global Green Bond Index.


Over de MSCI World Climate Paris Aligned Index:

De MSCI World Climate Paris Aligned Index is gebaseerd op de MSCI World Index en bestaat uit large cap en midcap-aandelen uit 23 ontwikkelde landen. De index is ontworpen om beleggers te ondersteunen die de blootstelling aan duurzaamheidsrisico's willen minimaliseren en tegelijkertijd willen voldoen aan de eisen van het Klimaatakkoord van Parijs.


Over de BBG MSCI Global Green Bond Index:
De Bloomberg Barclays MSCI Green Bond Index biedt beleggers een maatstaf voor de wereldwijde markt voor obligaties die zijn uitgegeven voor de financiering van projecten met directe milieuvoordelen.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat