Semmie's beleid

Welke risicoprofielen kent Semmie?

Bij Semmie kennen we 4 risicoprofielen: defensief, neutraal, offensief en zeer offensief. De risicoprofielen verschillen in de mate van risico die je loopt. Bij Semmie kun je per rekening beleggen in één van onze drie modelportefeuilles: de Solid portefeuille, de Smart portefeuille of de Sustainable portefeuille. In welke portefeuille je ook belegt, je kunt altijd in een van de 4 risicoprofielen beleggen. Je risicoprofiel is gebaseerd op je beleggersprofiel en het doel dat je wilt bereiken.


Bij de Solid portefeuille en de Sustainable portefeuille geldt de volgende verdeling:

Bij een defensief profiel, met minder risico, is de verdeling als volgt: bij een defensief profiel, met minder risico, is de verdeling als volgt: 30% aandelen, 70% obligaties. Bij een neutraal profiel is de verdeling 50% obligaties en 50% aandelen. Bij een offensief profiel met meer risico is deze verhouding: 70% aandelen en 30% obligaties. Bij een zeer offensief risicoprofiel is de verhouding: 100% aandelen en 0% obligaties.


De verdeling bij de Smart portefeuille is als volgt:

Bij een defensief profiel, met minder risico, is de verdeling als volgt: 52,50% obligaties, 22,50% aandelen, 25% private markten. Bij een neutraal profiel is de verdeling 37,50% obligaties, 37,50% aandelen, 25% private markten. Bij een offensief profiel met meer risico is deze verhouding: 22,50% obligaties, 52,50% aandelen, 25% private markten. Bij een zeer offensief risicoprofiel is de verhouding: 0% obligaties, 75% aandelen, 25% private markten.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat