Delen van persoonlijke gegevens

Waar worden jouw gegevens op gecheckt?

De controles die we doen zijn er om jou te beschermen tegen mogelijke identiteitsfraude en Semmie te beschermen tegen personen die misbruik van ons willen maken. De controles zijn grotendeels wettelijk bepaald. Waar wordt op gecheckt?


1. Identificatie door middel van je paspoort of identiteitsbewijs

We checken je paspoort of identiteitskaart op geldigheid en volledigheid. We gebruiken je legitimatiebewijs om je als rekeninghouder te identificeren. Semmie accepteert hierbij enkel paspoorten en identiteitsbewijzen die voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het is een geldig, niet-verlopen document;
  • De tekst is goed leesbaar;
  • Alle hoeken zijn zichtbaar;
  • Het paspoort of identiteitsbewijs is goed verlicht en je ziet geen reflectie over de foto;
  • Scans in zwart-wit worden niet geaccepteerd.

Voldoet je paspoort of identiteitskaart niet aan bovenstaande eisen, dan kunnen we deze niet accepteren.


2. Paspoort vermist of gestolen

We voeren een VIS-check (Verificatie Informatie Systeem) uit. VIS is het register voor gestolen en/of vermiste identiteitsbewijzen. Zo weten we dus zeker dat jouw legitimatiebewijs niet staat geregistreerd als vermist of gestolen.


3. Politiek actief persoon of geldende sanctie

We controleren of je voorkomt op (internationale) lijsten waarop alle personen staan waar een sanctie tegen is opgelegd of die geregistreerd staan als politiek prominent persoon (PEP).


4. Controle van je gegevens

Tot slot controleren we of je alle gevraagde gegevens hebt ingevuld en of dit klopt. Hierbij kun je denken aan een check op je adresgegevens, maar ook of je e-mailadres volledig is.


Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat