Delen van persoonlijke gegevens

Waarom heeft Semmie een kopie legitimatie nodig?

Omdat we een officiële beleggingsrekening op jouw naam openen. Om dit administratief te regelen hebben we een geldig legitimatiebewijs van je nodig (en eventueel van de mederekeninghouder bij een en/of rekening). Daarnaast zijn we wettelijk verplicht om de gegevens van je identiteitsbewijs te controleren en vast te leggen. Dit staat in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Bij het aanleveren van de kopie is het trouwens belangrijk dat alle gegevens duidelijk zichtbaar zijn. Alleen dan kunnen we je op de juiste manier identificeren.


Waarom het belangrijk is dat je je burgerservicenummer (BSN) en documentnummer niet afschermt

Semmie is een financiële instelling. En als financiële instelling hebben we je burgerservicenummer (BSN) en documentnummer nodig om informatie te kunnen doorgeven aan de Belastingdienst. Dit zijn wij, en elke andere financiële instelling, namelijk wettelijk verplicht. Als je deze gegevens dan ook afschermt kunnen wij niet doorgaan met het openen van je rekening.

Wil je meer informatie over de wettelijke regels voor het overnemen of kopiëren van identiteitsgegevens? Neem dan een kijkje op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.


Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat