Geld inleggen en opnemen

Hoe werkt een automatische incasso?

Semmie maakt periodiek inleggen heel eenvoudig met een automatische incasso. Met een paar klikken stel je een automatische incasso in.


Hoe stel ik een incasso in?

Om een automatische incasso in te stellen open je allereerst de rekening waarvoor je dat wilt doen. Vervolgens ga je naar het Instellingen-menu (rechtsboven in het scherm) en naar 'Automatische incasso ', hier heb je de mogelijkheid om een automatische incasso in te stellen.

Om de incasso te activeren selecteer je het bedrag dat je wilt instellen en de periode. Klik dan op de zwarte knop om naar je bankomgeving te gaan en de incasso te bevestigen door middel van een €0,01 iDEAL betaling. Doorloop het proces en vervolgens is de incasso ingesteld.

Zodra de incasso actief is wordt de datum weergegeven waarop de eerst volgende incasso zal worden uitgevoerd. Ook is er de mogelijkheid om een nieuwe automatische incasso in te stellen.


Wanneer wordt er geïncasseerd?

Op dit moment incasseren we op een vast moment, namelijk rond de 25e van de maand. Het exacte moment dat je bank het bedrag van je rekening afschrijft kunnen we helaas niet garanderen, dit kan afwijken per bank.

Om ervoor te zorgen dat de banken wel rond de 25e kunnen incasseren leveren wij het verzoek al eerder aan, namelijk 3 werkdagen eerder. Houdt er dus rekening mee dat wanneer je een paar dagen voor de incassodatum je incasso wijzigt of opheft nog eenmalig kan worden geïncasseerd.


Waarom kan ik niet zelf kiezen wanneer er wordt afgeschreven?

Voor de automatische incasso houden we één moment aan: rond de 25e van de maand incasseren wij. Vervolgens zetten wij je storting zo snel mogelijk om in beleggingen. Wil je liever zelf bepalen wanneer er geïncasseerd wordt? Dan zou je vanuit je eigen bankomgeving (periodiek) kunnen overboeken naar je Semmie-rekening.


Wanneer staat het bedrag op mijn Semmie rekening?

Nadat de bank het geld van je rekening heeft geïncasseerd wordt het nog 3 dagen vastgehouden voordat het wordt vrijgegeven en bij ons binnen komt. Zodra het bedrag is ontvangen wordt het zichtbaar in je dashboard en gaan we automatisch het bedrag voor je beleggen.


Eén maand beleggen zonder beheerfee

Wanneer je een automatische incasso instelt, ontvang je een booster waardoor je één maand kunt beleggen zonder dat je beheerfee hoeft te betalen. Let er wel op dat je wel administratiekosten betaalt. De ontvangen booster kun je terug zien onder het tabblad 'Boosters' in je Semmie dashboard.


Automatische incasso mogelijkheid bij een kleinkind rekening

Wanneer je als grootouder een rekening hebt geopend voor je kleinkind door de ouders uit te nodigen is het helaas nog niet mogelijk om een automatische incasso in te stellen. De rekening staat namelijk op naam van je kleinkind en de ouders zijn de wettelijke vertegenwoordigers. Alleen zij kunnen een automatische incasso instellen. Uiteraard kan je wel via iDEAL of een automatische overboeking geld overmaken naar je kleinkind.


Ik heb al een periodieke overboeking ingesteld via internet bankieren

Mocht je al een periodieke overboeking hebben ingesteld via internet bankieren, dan kun je daar uiteraard gebruik van blijven maken. Wanneer je dit wijzigt in de automatische incasso mogelijkheid ontvang je echter wel 3 maanden beleggen waarin je geen beheerfee betaalt.


Welk bedrag kan ik instellen als automatische incasso?

Voor een automatische incasso is €10 het minimale bedrag. Het maximale bedrag is op dit moment €2.500.


Wat als incasseren niet lukt?

Mocht het incasseren niet lukken, bijvoorbeeld omdat het saldo niet voldoende is, dan laten we het hierbij voor deze maand. De volgende keer proberen we het gewoon weer opnieuw. Een automatische incasso is natuurlijk geen verplichting, dus mocht het even niet uitkomen, dan snappen we dat.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat