Geld inleggen en opnemen

Wat als een storting niet wordt geaccepteerd?

Als je geld wil overboeken naar je Semmie rekening geef je je bank opdracht een geldbedrag over te boeken naar je beleggingsrekening bij Semmie. Wanneer we je storting ontvangen, controleren we de tenaamstelling van de bankrekening. Een storting dient altijd afkomstig te zijn van (een van) de rekeninghouder(s) of vertegenwoordiger(s), anders wordt deze niet geaccepteerd. Op deze regel is er wel één uitzondering: grootouders kunnen ook storten op de Semmie-rekening van hun kleinkind, mits hun bankrekening is opgevoerd als tegenrekening.


Hoe je ervoor zorgt dat je storting wordt geaccepteerd

Boek geld over van een bankrekening met dezelfde tenaamstelling als van je beleggingsrekening bij Semmie, of van een rekening die bij ons bekend is als tegenrekening. De tenaamstelling is niets anders dan de officiële naam van de rekeninghouder. Als deze overeenkomen kunnen we je identiteit vaststellen. Als we dit namelijk niet kunnen, dan wordt de storting teruggeboekt.

Let er bij het storten op dat niet elke bankrekening als tegenrekening mag worden opgegeven. Daar zitten namelijk voorwaarden aan. Wil je weten welke tegenrekeningen wij accepteren per Semmie rekeningcategorie? Kijk dan op deze pagina.


Waarom niet elke storting zomaar geaccepteerd kan worden

De aandacht voor bestrijding van financiële criminaliteit neemt toe. Daarom worden maatregelen genomen om het risico op bijvoorbeeld fraude en witwassen te verkleinen. Eén van de maatregelen is dat er geen stortingen op beleggingsrekeningen worden geaccepteerd die afkomstig zijn van bankrekeningen met een andere tenaamstelling. Deze stortingen worden daarom binnen enkele dagen teruggeboekt naar de rekening van herkomst.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat