Geld inleggen en opnemen

Op welke manieren kan ik geld overboeken naar m’n Semmie rekening?

Bij Semmie heb je meerdere mogelijkheden om geld te storten op je beleggingsrekening(en). Je kunt kiezen voor een directe overboeking van je eigen persoonlijke bankrekening, een storting via iDEAL of een automatische incasso. Ben je een Belgische belegger dan kun je ook direct via Bancontact geld overmaken naar je Semmie-rekening.

Kies je voor een storting vanuit je eigen bankrekening dan neemt de overboeking ongeveer één werkdag in beslag. Een overboeking via iDEAL duurt in de regel langer. De reden hiervoor is dat de overboeking via onze betaalprovider loopt. Hierdoor duurt het tussen 1 en 2 werkdagen voordat het geld overgeboekt is. De storting wordt wel direct opgeteld bij je totale inleg en we doen ons best om dit de eerstvolgende werkdag te beleggen.

Via de automatische incasso incasseren we het ingestelde bedrag rond de 25e van de maand. Het exacte moment dat je bank het bedrag van je rekening afschrijft kunnen we helaas niet garanderen, dit kan afwijken per bank. Om ervoor te zorgen dat de banken wel rond de 25e kunnen incasseren leveren wij het verzoek al eerder aan, namelijk 3 werkdagen eerder. Ook duurt het enige tijd voordat het bedrag verwerkt is. Reken dus op een totale duur van 5 á 6 dagen.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat