Geld inleggen en opnemen

Op welke manieren kan ik geld overboeken naar m’n Semmie rekening?

Bij Semmie heb je meerdere mogelijkheden om geld te storten op je beleggingsrekening(en). Je kunt kiezen voor een directe overboeking van je eigen persoonlijke bankrekening, een storting via iDEAL of een automatische incasso. Ben je een Belgische belegger dan kun je ook direct via Bancontact geld overmaken naar je Semmie-rekening.

Kies je voor een storting vanuit je eigen bankrekening dan neemt de overboeking ongeveer één werkdag in beslag. Een overboeking via iDEAL duurt in de regel langer. De reden hiervoor is dat de overboeking via onze betaalprovider loopt. Hierdoor duurt het tussen 1 en 2 werkdagen voordat het geld overgeboekt is. De storting wordt wel direct opgeteld bij je totale inleg en we doen ons best om het mee te nemen tijdens de eerstvolgende handelsronde.

Via de automatische incasso incasseren we het ingestelde bedrag rond de 25e van de maand. Het exacte moment dat je bank het bedrag van je rekening afschrijft kunnen we helaas niet garanderen, dit kan afwijken per bank. Om ervoor te zorgen dat de banken wel rond de 25e kunnen incasseren leveren wij het verzoek al eerder aan, namelijk 3 werkdagen eerder. Ook duurt het enige tijd voordat het bedrag verwerkt is. Reken dus op een totale duur van 5 á 6 dagen.


Welke manier is het snelst?

Wij raden aan om vanuit je eigen persoonlijke bankrekening geld over te boeken naar je Semmie beleggingsrekening(en). Op deze manier is de tijd tussen je overboeking en het moment dat we het kunnen gaan beleggen het kortst. Om het nog makkelijker te maken stel je een automatische overboeking in van je bankrekening naar je beleggingsrekening(en).

Het IBAN-nummer van je beleggingsrekening(en) bij Semmie vind je door in te loggen, naar de desbetreffende rekening te gaan en op “Storten” te drukken. Bij 'Overboeking' vind je de gegevens die je nodig hebt om direct geld over te kunnen boeken van je bankrekening naar je beleggingsrekening.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.