Je rekening(en)

Kan ik zelf mijn risicoprofiel wijzigen?

Als je belegt bij Semmie vul je automatisch een vragenlijst in waar je antwoord geeft op vragen die betrekking hebben op je risicobereidheid, kennis en ervaring, financiële positie en duurzaamheidsvoorkeur. Op basis van die antwoorden word je ingedeeld in één van de 4 risicoprofielen. Dat risicoprofiel is dan ook de voor jou beste keuze om volgens te beleggen.

Een risicoprofiel kun je zien als een afspraak die we gebruiken om jouw geld op een bepaalde manier te beleggen. Zo ligt er vast hoeveel er belegt mag worden in aandelenfondsen en hoeveel in obligatiefondsen. Het risicoprofiel geeft hierbij een indicatie wat het verwachte rendement is en natuurlijk wel risico je hierbij loopt.

Wil je kijken wat je huidige risicoprofiel is en deze eventueel wijzigen? Log dan in en ga naar de rekening waarvan je het risicoprofiel wilt wijzigen. Vervolgens ga je naar het Instellingen-menu (rechtsboven in het scherm) en naar 'Risicoprofiel'. In dit scherm zie je welke risicoprofielen er voor jou beschikbaar zijn. De beschikbaarheid van risicoprofielen hangt af van het risicoprofiel dat het beste bij je past. Je kunt altijd defensiever beleggen maar slechts één stapje offensiever dan wat wordt aangeraden.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat