Opzeggen

Hoe zeg ik mijn rekening op bij Semmie?

Semmie vindt het jammer dat je je rekening wilt opheffen, maar maakt het niet onnodig ingewikkeld. Daarom kan je bij ons altijd je rekening opheffen. Om je rekening op te heffen log je in en selecteer je de rekening die je op wilt heffen. Vervolgens doorloop je de volgende stappen:

  • Open de rekening die je wilt opheffen en ga vervolgens naar het Instellingen-menu (rechtsboven in het scherm). Klik op 'Rekening opheffen'.
  • Om je rekening op te heffen moeten eerst alle beleggingen worden verkocht. Selecteer de tegenrekening waarop wij het saldo mogen overboeken. Graag vernemen wij ook de reden van je opheffing.
  • Om je opheffing te kunnen verwerken is een digitaal ondertekende opheffing van de rekeninghouder(s) nodig.
  • Voor het afronden van de opheffing ontvang je een SMS met een code. Vul deze in wanneer het systeem daarom vraagt.
  • Let op: is er sprake van een gezamenlijke rekening, dan moet er voor de opheffing ook toestemming verleend worden door mederekeninghouder. Hij/zij ontvangt hiervoor ook een SMS met een code, die door jou ingevuld moet worden.
  • Indien de opheffing succesvol is afgerond, wordt er een e-mail gestuurd en veranderd de status van de rekening in ‘Rekening wordt opgeheven’. Vanaf dat moment kun je de rekening niet meer gebruiken om bijvoorbeeld geld op te storten.
  • Het kan tot 30 dagen duren voordat de opheffing succesvol is doorgevoerd. Je wordt hierover geïnformeerd per e-mail.

Let op: wil je meerdere rekeningen opheffen, doorloop bovenstaande stappen dan voor elke rekening die je op wilt heffen.


Wees je er ook van bewust dat met het opheffen van je rekening(en), je account niet meteen wordt verwijderd. Dit komt omdat we wettelijk verplicht zijn om je gegevens te bewaren en je de mogelijkheid moeten geven om alles in te blijven zien. Daarom houden we je account aan. Dit kost jou geen geld maar wil je hier meer over weten dan kun je op de website van de Belastingdienst terecht.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat