Effectenadministratie

Hoe blijven we jouw beleggingen beschermen?

Om jouw beleggingen te beschermen heeft Semmie een bewaarinstelling opgericht: de Stichting Bewaarinstelling Semmie. Het doel van deze bewaarinstelling is om jouw vermogen te scheiden van dat van Semmie.

Dankzij deze vermogensscheiding zorgen we ervoor dat jouw beleggingen beschermd zijn. Mocht Semmie failliet gaan, dan vallen jouw beleggingen buiten de boedel van Semmie. Ze staan namelijk op jouw naam en worden bewaard door de Stichting Bewaarinstelling Semmie. Hierdoor blijf jij altijd eigenaar van jouw beleggingen.

In de nieuwe situatie is het depositogarantiestelsel niet meer van toepassing. Omdat we in de nieuwe situatie afscheid nemen van individuele rekeningen (geld wordt ingelegd op de rekening van Stichting Bewaarinstelling Semmie), is het depositogarantiestelsel niet meer van toepassing.

Het beleggerscompensatiestelsel blijft wel van toepassing. Dit is een extra bescherming van je beleggingen. Wil je precies weten wat het beleggerscompensatiestelsel is? Neem dan eens een kijkje op de website van De Nederlandsche Bank.

Antwoord op je vraag niet gevonden? Vraag het gerust via de chat.

Open de chat